Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X700

SGH-X700 SGH-X700
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 108 x 44 x 19
Masa uređaja (g) 95
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 450
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1,547 Kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

STVAR PSIHOLOGIJE
Autor: Dubravko Kolarić

SAMSUNG

koji nije preklopnik. Za sada rijetka pojava, no u Samsungu s ovim modelom najavljuju ofenzivu na dio tržišta na kojemu su do sada bili slabije zastupljeni.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147960115.jpg

X700 JE NAJNOVIJE

poglavlje u dugačkoj, no nikada ozbiljno shvaćenoj sagi o Samsungu i telefonima klasičnog dizajna. Jer kada netko spomene Samsungov mobilni telefon, automatska je asocijacija preklopni ili klizni dizajn. A zašto je zapravo tako? Nije zbog kvalitete i funkcije jer klasični Samsungovi modeli ni po čemu zaostaju za, primjerice, preklopnima.Dizajn? Teško, jer ovakvi Samsungovi modeli dizajnerski se ne razlikuju od konkurenata. Cijena? Ne, jer Samsung ne odskače znatnije od konkurencije. Pa koji je onda razlog te zašto klasični dizajn i Samsung barem u Hrvatskoj nisu uspješna tržišna formula? Pretpostavljamo da je riječ o čistoj psihologiji. Samsung većina korisnika poistovjećuje s preklopnim telefonom,što je i logično jer Samsung je prvi popularizirao takav koncept. Iz istog razloga drugi proizvođači nemaju veliku prođu preklopnih telefona, jer primjerice Nokiju svi poistovjećuju s klasičnim dizajnom.

LIJEP TELEFON

Samsung se u model X700 potrudio ugraditi čitav niz modernih tehnologija i tako ga učiniti idealnim poslovnim i multimedijalnim alatom. Telefonom s kojim će pokušati učiniti nešto novo. Uspjeti u segmentu tržišta u kojem trenutno vladaju neki drugi proizvođači.Dizajn modela X700 izveden je u tipičnom Samsungovu stilu. Crna boja dominira telefonom, vizualni dojam nadopunjuju srebrni detalji, a prednjim dijelom dominira veliki zaslon. X700 je zaista lijep telefon, ljepši od većine konkurentskih modela, ali mu možda nedostaje koji otkvačeni ili mladenački detalj koji bi dodatno začinio njegovu privlačnost.Svojim dimenzijama (dugačak je 108 mm) i masom (95 grama) X700 ima idealne proporcije za svoju klasu telefona.

MICROSD SPAŠAVA STVAR

I ispod vrlo elegantnog odijela X700 je atraktivan telefon. Tehnološki se nastavlja na niz započet modelom D500, a svoj vrhunac trenutno doživljava u modelu D820.X700, naravno, nije tako napredan kao trenutni top-model, no sadrži mnoge detalje koji će razveseliti tehnološki osviještene ljubitelje Samsunga.Zaslon modela X700 poznat je s mnogih Samsungovih modela nove generacije.Prikazuje 262.000 boja uz razlučivost od 176x220 piksela i vrhunsku kvalitetu slike.Dobar zvuk omogućuju stereozvučnici smješteni na vrhu s lijeve i desne strane telefona. Na boku telefona nalazi se i utor za TransFlash memorijsku karticu (ne dobiva se u paketu), što je ovom telefonu svakako potrebno i dobrodošlo jer ugrađena memorija ima kapacitet od ukupno 35 MB (od toga je 4 MB rezervirano za Java aplikacije). Relativno mali kapacitet memorije neobičan je za Samsungove telefone ove klase jer oni gotovo u pravilu imaju oko 80 ili više MB memorije. Utješan je podatak da cijena MicroSD odnosno TransFlash kartice i nije previsoka (300 do 500 kn za 512 Mb).

RADIO BEZ RDS-a

Zaljubljenici u mobilnu glazbu koji ne namjeravaju investirati u proširivu memoriju svoje će glazbene apetite moći zadovoljiti zahvaljujući ugrađenom FM prijamniku.On, doduše, nema RDS, no zato je memoriranoj stanici moguće ručno upisati naziv.Dodatnu zabavu pruža i ugrađena kamera. Njena razlučivost iznosi 1,3 megapiksela i već se ugrađuje u čitav niz Samsungovih modela. Kvaliteta fotografija vrlo je dobra,no u slabijim svjetlosnim uvjetima kronično nedostaje bljeskalica koju ovaj telefon začudo, unatoč bogatoj opremi, nema.Baterija modela X700 ima malo veći kapacitet, 950 mAh, što je dovoljno za približno tri dana autonomije, uz umjerenu upotrebu. Unatoč velikom kapacitetu baterije rezultati su prosječni. Klasična je to boljka telefona s velikim šarenim zaslonom i brojnim funkcijama. Jedna je od tih funkcija i EDGE prijenos podataka, koji će zasigurno znati cijeniti poslovni korisnici.

ZA ZABAVU I POSAO

Sve u svemu X700 je odličan poslovni telefon diskretnog i elegantnog dizajna te raznovrsnih mogućnosti. Unatoč tome što nije preklopnik, mogao bi postići solidne prodajne rezultate jer mu je teško naći ozbiljnu manu, bez obzira na to je li riječ o zabavi ili poslu.

EKSTRA KVALITETA

Samsung je danas pojam kada je u pitanju kvaliteta telefona. Status tržišnog predvodnika u ovoj kategoriji gradio je godinama, posvećujući veliku pažnju završnoj obradi, odabiru materijala i tehnološkim detaljima. Brižna završna obrada i sastavljanje vide se već na prvi pogled, no još više do izražaja dolaze kada telefon nakon tri-četiri mjeseca korištenja ne pokazuje znakove istrošenosti, odnosno klimanja i škripanja. Još je jedan razlog kvalitete strpljenje. Samsung ne žuri s primjenom novih tehnologija u telefone te tako izbjegava neugodne situacije, kao što su blokade i čudno ponašanje aparata, česte na modelima drugih proizvođača. Sličnu kvalitativnu filozofiju u automobilskoj industriji primjenjuju japanski proizvođači, čiji su automobili u pogledu pouzdanosti već godinama na samom vrhu raznoraznih top-ljestvica.

KONKURENCIJA - SIEMENS CX75

Dimenzijama i funkcijama vrlo su slični telefoni. Siemens je inferioran kada je u pitanju kvaliteta kamere i zvuka. X700 je mnogo kvalitetnije izrađen, a još mu je jedan plus FM radio prijemnik.

PLUS

DIZAJN

PROŠIRIVA MEMORIJA

VISOKA KVALITETA IZRADE

MINUS

TRAJANJE BATERIJE

NEMA BLJESKALICE

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji