Testovi mobitela

SAMSUNG Gear S2

Gear S2 Gear S2 Gear S2 Gear S2 Gear S2 Gear S2 Gear S2 Gear S2 Gear S2
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Predstavljen 08-2015
Vrsta uređaja Pametni sat
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 43,6 x 39,9 x 11,4
Masa uređaja (g) 42
Operativni sustav Tizen
Chipset Exynos 3250
Frekvencija procesora 1,00 GHz
Broj jezgri procesora 2
Ekran i tipkovnica
Dijagonala ekrana (inča) 1,2
Rezolucija ekrana 360 x 360
Tehnologija ekrana P-OLED
Pikseli po inču (ppi) 302
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Interna memorija telefona 4 GB
RAM memorija 512 MB
Prijenos podataka
UMTS (3G) Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da (4.1)
NFC Da
WLAN WiFi 802.11 b/g/n
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 250
Vrijeme razgovora 3G (h) 48
Vrijeme čekanja 3G (h) 48
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Glazbeni player Da
FM radio Ne
3,5 mm ulaz Ne
Dodatne funkcionalnosti
Java Da
Dodatno e-Sim, S-Voice, Always-on zaslon, Bežično punjenje
Gdje kupiti
Cijena 2.659,00 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Sat s magičnim prstenom
Autor: Krunoslav Ćosić

Samsungov sat dolazi u dvije verzije, sportskog i klasičnog izgleda. Može li vas učiniti nevidljivim?

27.01.2016.


Samsung je do sada predstavljao samo pravokutne pametne satove. Najnoviji model Gear S2 ima okrugli ekran na kojem se vrti Circular UX te nas s kružnim prstenom podsjeća na dječje serije iz 80-ih godina kada se rotiranjem prstena na satu ljude moglo učiniti nevidljivima ili ih pak transportirati na neku drugu lokaciju.

 

Kod Samsungovog sata se putem (ajmo ga nazvati pametnog) prstena na kućištu prolazi kroz prikazani sadržaj, zumira karta navigacije i slično, što je vrlo praktično i precizno. Osjećaj je taktilan, okretni mehanizam djeluje pouzdano, a ikone prikazane na nekoliko podekrana su uočljive i prepoznatljive u svakom trenutku. Sličan princip ima Apple Watch - kod njega se s krunom kreće kroz izbornike i opcije, a kod Samsunga rotiranjem odnosno okretanjem kružnog prstena oko rubova ekrana.

 

Isprobali smo rotaciju pri primanje mailova na sportskoj verziji Gear S2, a na satu se skrolao cijeli sadržaj maila, s fotografijama i mogućnošću odgovora tako da nije potrebno dio maila provjeravati na mobitelu, kao kod nekih drugih pametnih satova. Moguće je odgovoriti putem predložaka, glasom ili pak preko minijaturne tipkovnice koja je čak i funkcionalna u praksi. S desne strane kućišta sata smještene su fizičke Home i Back tipke.

 

Sat je dostupan u dvije verzije - sportska s gumenim remenom te klasična s kožnim remenom. Jasno, bolje nam je odgovarala verzija s remenom jer je elegantnija, ali ako ste sportski tip onda je bolje rješenje gumeni model. Izrada sata od nehrđajućeg čelika je zaista vrhunska, a kombinacija narukvice od kože učinila je da pametni satovi izgledaju sve bolje i što sličnije klasičnim satovima. Ekran je AMOLED, zaštićen staklom Gorilla 3 na kojem se može podesiti sat kakav doslovce želite. I vodootporan je.

Ima - nema telefoniranje

3G, Bluetooth, WiFi i NFC su tehnologije koje su integrirane u sat, a ima i e-SIM karticu tako da se u ovaj sat neće morati stavljati SIM kartica jer je ona već integrirana u kućište. Ali, oprez, ovisno o tržištu možete očekivati spomenutu e-SIM karticu. S druge pak strane, sat bez SIM kartice ne podržava javljanje na poziv nego nam je samo dao notifikaciju za dolazni poziv koji smo morali prihvatiti na pametnom telefonu.

 

Podržano je bežično punjenje, a kad je baterija kapaciteta 250 mAh pri kraju prikaz na ekranu se prebacuje u štedni mod tako da se gasi boja, a prikazuju samo crne i sive nijanse, kao na Galaxy telefonima. Baterija u praksi može izdržati jedan do dva dana, ukoliko koristite sve notifikacije koje stižu s telefona.

 

Kao drugi pametni satovi, senzori u satu prate naše fizičke aktivnosti, spavanje, broj otkucaja srca. Doslovce, 24 sata na dan. Ukoliko tijekom dana previše sjedimo, sat će nas upozoriti koliko smo dugo vremena neaktivni te predložiti šetnju. Pratit će stalno u pozadini koliko naše srce brzo ili sporo kuca.

 

Suradnja s Nikeom donosi fitness aplikaciju, sa satom se može pozvati taksi, prikazati razne QR kodove recimo za povoljniju kupnju preko Samsung Paya. S pametnim satovima moći ćemo otključati vrata automobila, a Samsung je već započeo suradnju s Volkswagenom po tom pitanju. Tako će se sa satom u budućnosti moći na električnim automobilima kontrolirati punjenje baterije i isključiti punjenje.

 

Minimalne karakteristike koje vaš Samsung Android telefon mora imati kako biste koristili Gear S2 su Android 4.3 i više te minimalno 1,5 GB RAM-a, a ako se sat uparuje s drugim Android telefonima tada je minimum Android 4.4 i više te također 1,5 GB RAM-a.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori