Testovi mobitela

SAMSUNG Galaxy Tab 3 Kids

Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids Galaxy Tab 3 Kids
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Predstavljen 08-2013
Vrsta uređaja Tablet
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 111,1 x 188 x 9,9
Masa uređaja (g) 302
Operativni sustav Android 4.1 Jelly Bean
Frekvencija procesora 1,2 GHz
Broj jezgri procesora 2
Ekran i tipkovnica
Dijagonala ekrana (inča) 7
Rezolucija ekrana 1024 x 600
Tehnologija ekrana TFT
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Multitouch Da
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Interna memorija telefona 8 GB
RAM memorija 1 GB / 0 MB
Utor za memorijsku karticu microSD
Memorijska kartica 32 GB
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Rezolucija prednje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Autofokus Ne
Stabilizacija slike Ne
Prijenos podataka
Bluetooth Da
NFC Ne
WLAN WiFi 802.11 b/g/n
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 4000
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
Video player Da
USB microUSB 2.0
HDMI Nema
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
Java Da
Navigacija Ne
Organizator Da
Dodatno Google aplikacije, Accelerometer, Geo-magnetic, Light Sensor podrška
Mobil.hr testovi
Vrijeme uključivanja uređaja (s) 30
Vrijeme uključivanja kamere (s) 1
Benchmark test Quadrant (bodova) 3831
Trajanje baterije u praksi (dana) 1
Dužina kabela punjača (cm) 100
Gdje kupiti
Cijena 1700 kuna
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

I za djecu i za odrasle
Autor: Ilija Gavrić

Šaren i zabavan, ali pomalo i ozbiljan tablet za male i velike

U širenju svoje Tab obitelji (tableta), Samsung je nedavno predstavio novi Galaxy Tab 3, ali su uvidjeli kako roditelji daju djeci tablete da na njima igraju igrice te su odlučili predstaviti i „dječju“ varijantu. Na test nam je došao Samsung Galaxy Tab 3 Kids, s predinstaliranim softverom namijenjenim djeci predškolske i školske dobi.

 

Samsung nastavlja ofenzivu na tržištu uređaja baziranih na Android operativnom sustavu te nakon novih S4 mobitela na test nam dolazi jedan novi član iz obitelji tableta. Nazivom Galaxy Tab 3 Kids i bojom govori da je namijenjen djeci, ali je baziran na Galaxy Tab 3 tabletu. Kakav se ovaj tablet pokazao te što nudi za djecu, pročitajte u nastavku testa / recenzije.

Sadržaj pakiranja

Na test smo dobili samo uređaj, punjač s USB kabelom (dužine 100 cm), te narančastu zaštitnu masku.

Ergonomija, dizajn i izrada

Samsung Galaxy Tab 3 Kids je istovjetan Galaxy Tabu 3 7.0, što znači da su dimenzije uređaja 188x111,1x9,9 mm i težine je 306 grama. Kada ga usporedimo s drugim tabletima, primjećujemo da se ne ističe po pitanju dimenzija. No, kada se uređaj stavi u zaštitnu gumenu masku, dimenzije se podosta povećavaju, ali ta maska štiti uređaj kada padne na pod, a ima i dobar grip u ruci. S obzirom na veličinu ekrana i dimenzije, uređaj je teško koristiti s jednom rukom.
 

Kada vidite uređaj, njegov dizajn vam odmah govori da se radi o još jednom tabletu iz Samsunga. Rubovi žutog uređaja su zaobljeni, a bočne strane (obrub) je napravljen od aluminija.

 

Na prednjoj strana dominira 7-inčni ekran iznad kojeg se nalaze Samsung logo te prednja kamera. Ispod ekrana su smještene dvije kapacitivne tipke (izbornik, nazad), te fizička tipka u sredini (home tipka). Kao i kod novih Galaxy modela, tako je i kod „dječjeg“ modela, Home tipka lagano izdignuta i ima kromirani obrub. S desne strane se nalazi tipka za paljenje/gašenje te ispod nje tipke za pojačavanje/stišavanje zvuka. S gornje strane uređaja se nalazi utor za slušalice, dok se na dnu lijeve strane nalazi utor za microSD karticu. S donje strane se nalaze utor za USB kabel te dva otvora za zvučnike.

Na stražnjoj strani uređaja se nalaze 3,2-megapikselna kamera i Samsung logo. Stražnja strana se ne može skidati, a izrađena je od sjajne plastike. No, bez obzira na to, uređaj se ne kliže puno.
 

Izrada tableta je na Samsungovoj visokoj razini. Nismo primijetili nikakva škripanja, niti cvrčke. Sve djeluje jako čvrsto i solidno.

Ekran i tipkovnica

Ranije smo spomenuli kako Samsung Galaxy Tab Kids dolazi sa 7-inčnim ekranom te ima rezoluciju od 1024x600 piksela (~170 ppi). Bez obzira na mali broj piksela po inču, prikaz slike je dobar, ali slika nije toliko oštra koliko smo naviknuli od drugih uređaja koji imaju HD ili FullHD rezoluciju. S obzirom da se radi o uređaju namijenjenom mlađim uzrastima, njima to neće predstavljati nikakav problem. Kutovi gledanja su dobri, a prikaz po dnevnom svjetlu je nešto slabiji (ako osvjetljenje nije podešeno na maksimum). Ekran jako dobro reagira na dodire i dosta je precizan, a i dosta brzo radi kada treba promijeniti orijentaciju ekrana. Kapacitivne tipke ispod ekrana (izbornik i nazad) su dosta dobro dimenzionirane, ali ne posjeduju vibracijski odziv, a nisu niti osvijetljene. Pritiskom na fizičku (home) tipku, moguće je „probuditi“ tablet. Virtualna tipkovnica poprilično je standardna za Android uređaje. Iznad tipki sa slovima se nalaze tipke s brojevima. Same tipke su dovoljno velike i ima dosta razmaka između pojedinih slova tako da ćete moći bez problema tipkati po njoj, bilo da mobitel držite horizontalno ili vertikalno. Trebamo napomenuti da ni kod virtualne tipkovnice nema mogućnosti odabira vibracijskog odziva već samo zvučni odziv.

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

Samsung Galaxy Tab 3 Kids je baziran na Jelly Bean (4.1.2) operativnom sustavu Android, a dolazi s dva korisnička sučelja, standardnim i dječjim. Standardni način je „obično“ sučelje kakvo možemo naći na svim Samsungovim tabletima, tj. Android sustav s TouchWiz sučeljem. U ovom načinu rada imate mogućnost biranja između jednog i sedam početnih ekrana na koje možete stavljati widgete i aplikacije. Trebamo napomenuti da je na jedan početni ekran moguće postaviti do 25 ikona (kratica za aplikacije). Bilo koji od sedam početnih ekrana možete postaviti kao početni ekran. Povlačenjem trake s obavijestima prema dolje, prikazuju se prečaci odabranih postavki (wi-fi, Bluetooth, rotacija zaslona...), te ispod njih klizač za razinu osvijetljenosti ekrana, a ispod se nalaze obavijesti. U postavkama je moguće promijeniti redoslijed prečaca. Početne ekrane, ali i app drawer je moguće pregledavati i u horizontalnom i u vertikalnom načinu. U postavkama u „standardnom“ načinu rada moguće je odabrati hoće li se mobitel pokrenuti u standardnom načinu ili u dječjem načinu.

Dječji način rada

Kao što sami naziv kaže, ovaj način rada je prilagođen djeci te se upravo po njemu ovaj uređaj razlikuje od „brata blizanca“ Galaxyja Tab 3 7.0 i drugih tableta.

Ovaj način se sastoji od početnog ekrana, na koje je moguće dodavati kratice za razne aplikacije i igrice, te od svojevrsnog app drawera u kojemu se nalaze sve aplikacije, koje ste omogućili da se vide u dječjem načinu rada.

Također, na početnom ekranu je moguće unijeti „profil“ , tj. upisati ime i promijeniti „logo“. A tu su i „dječje postavke“ u kojima djeca mogu paliti/gasiti Wi-Fi, Bluetooth, rotaciju zaslona, zvuk i uštedu energije, podesiti svjetlinu te promijeniti pozadinu početnog zaslona i okvire aplikacija.

 

Također, postoje i dodatne postavke, ali je za njih potrebno unijeti 4-znamenkastu šifru. U tim postavkama je moguće odabrati koji sadržaj djeca mogu vidjeti na mobitelu (koje slike, filmove), odabrati koje aplikacije mogu djeca pokretati. Također je moguće podesiti koliko djeca mogu koristiti tablet. Tako je moguće odabrati da se tablet može koristiti od 10 minuta do 1 sat i 20 minuta, ili odabrati u kojem vremenu se može koristiti tablet, ali se može odabrati i opcija „bez vremenskog ograničenja“.

 

Za prijelaz iz standardnog u dječji način rada, dovoljno je kliknuti na ikonu na početnom zaslonu (ili u app draweru), dok je za prelazak nazad u standardni način potrebno kliknuti na ikonu na dnu početnog zaslona, unijeti 4-znamenkastu šifru te odabrati standardni način rada.

 

Bilo da se radi o standardnom načinu rada ili o dječjem, uređaj radi jako brzo, fluidno i bez trzanja. Uređaj će bez problema pokrenuti i zahtjevnije igrice.

Brzina paljenja uređaja iznosi oko 30 sekundi.

Imenik, pozivi i društvene mreže

Samsung Galaxy Tab 3 Kids posjeduje aplikaciju Imenik u kojem se nalaze svi kontakti. Imenik se sastoji od 3 taba. Grupe, Favoriti i Imenik. Dok ste u nekom od tabova, s lijeve strane se nalazi popis kontakata dok su na desnoj strani ekrana detalji o tom kontaktu.

Trebamo napomenuti kako ovaj tablet ne posjeduje utor za SIM kartice pa nije moguće s njim telefonirati niti ići na Internet putem mobilnog Interneta nego samo preko wirelessa.

Po pitanju društvenih mreža, Samsung je nastavio svoju filozofiju da na uređaj ne instalira nikakve aplikacije za društvene mreže. S toga, ako želite aplikaciju za određenu društvenu mrežu, morat ćete ju skinuti iz Play trgovine.

E-mail i poruke

Samsung Galaxy Tab 3 Kids dolazi s predinstaliranom samo jednom aplikacijom za e-mail, točnije, za Gmail. Sama aplikacija je jednostavna za korištenje te nudi mogućnost za rad s više korisničkih računa.

Procesor, memorija

U nazivu uređaja se nalazi riječ Kids, ali pogledom na specifikacije vidljivo je kako ovaj tablet nije namijenjen samo djeci, već i odraslima. Tako se ispod „poklopca“ nalazi dvojezgreni procesor koji radi na taktu od 1,2 GHz te je uparen s 1 GB RAM-a.

Već smo spomenuli da uređaj radi jako dobro i bez zastajkivanja.

Što se memorije tiče, Galaxy Tab 3 Kids dolazi s 8 GB interne memorije, od čega je korisniku dostupno oko  5 GB. No, tu je još i utor za memorijsku karticu tako da možete dodatno proširiti memoriju.

Benchmark test

Kao i sve uređaje, tako smo i ovaj tablet podvrgli Benchmark testovima. Tesiranje smo odradili pomoću tri aplikacije: Quadrant Sandard, Vellamo i AnTuTu.

S Quadrant Standardom smo ostvarili 3831 bod, što ga svrstalo iznad Motorole Atrix 4G, tj. ispod Asusa Tranformer Primea. S drugom aplikacijom, AnTuTU, smo ostvarili 11566 bodova, što je svrstalo ovaj tablet iznad Samsung Galaxy S2 mobitela (koji ima iste tehničke karakteristike). Zadnja aplikacija pomoću koje smo testirali mobitel je Vellamo, te smo na Metal testu ostvarili 473 boda, što je 35 bodova više od HTC-a One X (na ljestvici).

Baterija i trajanje

Samsung Galaxy Tab 3 Kids dolazi s baterijom kapaciteta 4000 mAh, koja nije izmjenjiva. Samsung navodi da bi uređaj trebao izdržati do 8 sati multimedije, odnosno do 109 sati u stand-byu.

Tijekom testiranja, baterija se pokazala dosta dobrom. Tako nam je nakon gledanja 3 sata filma, baterija pala za nešto manje od 30%. Tijekom 8 sati, ekran je bio najveći potrošač baterije (bio je uključen oko 4h i 45 minuta), a u tom smo vremenu bili konstantno spojeni na Internet, gledali filmove, skidali i igrali igrice, te nam je ostalo oko 30% baterije.

Multimedija, FM radio, glazba

Kada je multimedija u pitanju, Tab 3 Kids ne zaostaje za drugim Android tabletima.

U galeriji slika možemo odabrati da nam se slike sortiraju po albumima, vremenu, osobama, grupama ili favoritima. A također je moguće odabrati i prikaz sa svojevrsnim 3D prikazom.

Kada se otvori fotografija, moguće ju je malo i urediti (okrenuti, izrezati...).

 

Što se videa tiče, Tab 3 Kids vrti i DivX i avi filmove, čak i u HD rezoluciji, i to bez ikakvog zastajkivanja. Kada gledate film, možete ga smanjiti pa možete gledati film dok je u pozadini otvorena neka aplikacija.

 

Za slušanje glazbe zadužena je aplikacija Music Player u kojem je moguće vidjeti sve pjesme složene abecednim redom, vidjeti popis pjesama ili razvrstati pjesme po albumu, izvođaču, žanrovima, skladatelju, mapi ili godini.

 

Zvuk je dovoljno glasan, bilo da se glazba sluša preko vanjskog zvučnika, bilo preko slušalica, ali moramo napomenuti da se pojavljuje mala distorzija zvuka na vanjskim zvučnicima kada se zvuk pojača do maksimuma.

 

Samsung Galaxy Tab 3 Kids ne posjeduje FM radio.

Fotoaparat i video

Samsung Galaxy Tab 3 Kids posjeduje 3-megapikselnu kameru, bez bljeskalice i bez fizičke tipke za pokretanje kamere. Samo pokretanje kamere se vrši pritiskom na ikonu, a kamera je spremna za fotografiranje nakon 1 sekunde.

Samo sučelje kamere je jednostavno te na početnom ekranu nudi 5 prečaca koje je moguće posložiti. Tako je moguće izvući ikone za promjenu prednje/stražnje kamere, način fotografiranja (jedna fotografija, panorama, dijeli snimku, dijeljenje s prijateljima, osmijeh), timer, odabiranje efekata (bez efekta, crno-bijelo, sephia, negativ), ekspozicija, način scene (pejzaž, sport, zabava/interijer, plaža/snijeg, zalazak sunca ili isključeno), rezolucija (3,2 Mpx, 2,4 Mpx, 2 Mpx, 1,3 Mpx, 0,9 Mpx), korekcija bijele boje, mjerenje.

 

S desne strane ekrana se nalazi ikona za prelazak iz načina fotografiranja u način snimanja videa, te tipka za snimanje dok je na dnu zadnja snimljena fotografija. Sučelje za snimanje videa je isto kao i za fotografiranje te je moguće postaviti do 5 prečaca. U postavkama je moguće birati između snimanja s prednjom/stražnjom kamerom, odabrati način snimanja, efekte, svjetlinu, odbrojavanje, rezoluciju (1280x720, 720x480, 640x480, 320x240), odabrati korekciju bijele boje te odabrati kvalitetu videa.

Prednja kamera je rezolucije 1,3 megapiksela i ima mogućnost snimanja videa u rezoluciji 640x480 piksela.

 

Kvaliteta slika je osrednja jer se radi o kameri s 3 megapiksela, bez auto fokusa i bez bljeskalice. Tako da slike ponekad ispadnu mutne, tj. fali im oštrine. Također, na fotografijama snimljenim po noći ili u zatvorenom, primjetan je šum.

Po pitanju snimanja videa priča je slična. Video je ponekad mutan, upravo zbog nedostatka autofokusa, no nismo primijetili nikakvo zastajkivanje, čak ni kada smo snimali u HD rezoluciji.

 

No, kako se ovdje radi o tabletu namijenjenom djeci tako je Samsung dodao i dodatno sučelje kameri, nazvano: Dječja kamera. A njemu se pristupa iz „dječjeg načina rada“.

Ovo sučelje nudi tek nekoliko mogućnosti. Moguće je prebacivati između prednje i stražnje kamere te je moguće dodavati razne brade i brkove, kape, naočale i slično. S desne strane sučelja se nalazi tipka za prebacivanje između fotografiranja i snimanja videa te tipka za snimanje. Sučelje je jednostavno i djeca će ga brzo prokužiti.

 

Fotografirano sa Samsungom Galaxy Tab 3 Kids:

 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1390524128.jpg http://imgu.mobil.hr/testovi/1390524145.jpg http://imgu.mobil.hr/testovi/1390524181.jpg

Povezivost i Internet pretraživač

Samsung Galaxy Tab 3 Kids je po pitanju povezivost dosta zakinut. Tako posjeduje Wi-Fi i Bluetooth te nama drugih načina povezivanja. Uređaj dolazi sa samo jednim predinstaliranim internetskim preglednikom, Chrome. Chrome radi dosta dobro i brzo te ima mogućnost otvaranja više tabova, a zbog velikog ekrana, surfanje Internetom je ugodno. Kao što je poznato, Chrome ne posjeduje opciju text-reflow.

Ukoliko vam se na sviđa ovaj preglednik, uvijek možete skinuti neki drugi internetski preglednik iz Play trgovine.

Navigacija

Ovaj tablet, kao i svi drugi Android uređaji, dolazi s predinstaliranim Google Mapsima. Pošto uređaj ne posjeduje GPS modul, lociranje je moguće samo putem Wi-Fi-ja te je zbog toga Google Maps aplikacija pogodna jedino za pregledavanje karte i rute.

Uredski paket

Pošto je ovaj tablet namijenjen djeci, uredskih paketa nema predinstaliranih na uređaju. To nas nije začudilo s obzirom da smo i na novim modelima pametnih mobitela iz Galaxy serije primijetili nedostatak aplikacija za pregledavanje Office dokumenata. No, ukoliko vam je potrebna aplikacija, u Play trgovini ćete naći aplikaciju koja vam odgovara (bilo da se plaća ili da je besplatna).

Organizator i alarm

Organizator je riješen pomoću S Planer aplikacije. To je svojevrsni kalendar u koji je moguće dodavati obaveze i događaje te ga je moguće sinkronizirati s Google kalendarom.

U S Planeru, kalendar se može pregledavati po godini, mjesecu, tjednu, danu, popisu ili obavezama.

Alarm je standardan za Android uređaje. To znači da možete postaviti više alarma te za svaki odabrati različite dane ponavljanja, melodije, intervale odgode i slično.

Aplikacije i igre

Samsung Galaxy Tab 3 Kids dolazi sa setom Google aplikacija (Chrome, Google pretraživanje, Karte, Knjige play, Play movies, Google Talk) te ranije spomenutim S Planerom i aplikacijom Moje datoteke.

Moje datoteke je aplikacija za pregledavanje svega što se nalazi na vašem mobitelu (i na memorijskoj kartici, ukoliko ju koristite). Te aplikacije su vidljive u „Standardnom“ načinu rada.

 

Aplikacije koje dolaze predinstalirane za „Dječji“ način rada su skrivene, no moguće ih je odabrati da se vide i u standardnom načinu rada. U dječjem načinu rada dolazi nekoliko predinstaliranih igrica i aplikacija. No, neke igre traže da se skinu dodatci s Interneta. A tu je i „Trgovina za djecu“ gdje su igrice podijeljene u nekoliko kategorija (za djecu, učenje, reprodukcija, priča, ostalo). No, kako bi se mogle skidati igrice i aplikacije, potrebno je otvoriti korisnički račun za Samsung Apps (aplikaciju sličnu Play trgovini).

Aplikacije su prilagođene djeci predškolskog i školskog uzrasta te se djeca ujedno mogu igrati, ali i učiti.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids cijena

Cijena Samsunga Galaxy Tab 3 Kids u slobodnoj prodaji iznosi 1.700 kuna (siječanj 2014.), što je istovjetno cijeni „običnog“ Samsunga Galaxy Tab 3 7.0.

Cool faktor

Cool faktor ovog tableta je upravo dječji način rada, na čemu će roditelji biti zahvalni, te gumena maska koja sprječava oštećenja tableta i bolje ležanje u ruci.

Zaključak

Samsung s modelom Galaxy Tab 3 Kids širi svoju ponudu tableta, te s njim cilja na obitelji s djecom školske i predškolske dobi, zaključujemo naš review / recenziju. Žuto kućište u kombinaciji s narančastom zaštitnom gumom zasigurno će privući djecu, dok će roditelje privući karakteristike koje se nalaze ispod maske.

Premda uređaj ima neke nedostatke, ima i svoje prednosti, a prvenstveno dječju zaštitu koja će jamčiti mir roditeljima, jer mogu ograničiti upotrebu tableta svojoj djeci. A bez obzira na zaštitu, djeca mogu uživati igrajući igrice te učiti pomoću raznih igrica.

 

Pored predinstaliranih igrica, Samsung nudi i čitavu paletu igara namijenjenih isključivo za ovaj tablet. S obzirom da je ovo prvi tablet namijenjen djeci, na nedostatke možemo gledati nešto blaže, jer ih djeca neće primijetiti i neće im to biti toliko važno. Prilikom testa pitali smo nekoliko klinaca što misle o ovom tabletu, a njihov osmijeh je govorio sve i sigurno mu daju „palac gore“!

 

 

Plus

+ izrada

+ dječji način rada

+ utor za microSD karticu

+ brzina rada

 

Minus

- kamera

- nedostatak GPS-a

- ekran manje rezolucije

Konkurencija - Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Samsungu Galaxy Tab 3 Kids najveća konkurencija dolazi iz vlastitih redova i to od „običnog“ Taba 3 7.0, s kojim dijeli sve karakteristike. Najveća je razlika u boji kućišta (Tab 3 Kid dolazi u žutoj boji) te činjenici što Tab 3 dolazi s mogućnošću 3G-a. Samsung Galaxy Tab 3 7.0 s 3G-om je svega 380 kuna skuplji od „Kids“ modela.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1390524100.jpg

Konkurencija - Google Nexus 7

Premda se radi o uređajima koji su namijenjeni različitom profilu korisnika, Nexus 7 možemo smatrati konkurencijom Tab 3 Kids modelu, jer oba posjeduju 7“ ekran, ali je Nexus 7 neznatno skuplji (1900 kn), ali nema dječju zaštitu. Nexus 7 ima ekran bolje rezolucije, jači procesor, GPS, više interne memorije, ali nema utor za memorijsku karticu.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1390523962.jpg

 

 

 

Komentari

MARE

12. srpnja 2018 - 13:39 Prijavi neprimjeren komentar

ODLIČNO

MARE

12. srpnja 2018 - 13:39 Prijavi neprimjeren komentar

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Odgovori