Testovi mobitela

SAMSUNG M7600 Beat DJ

M7600 Beat DJ M7600 Beat DJ M7600 Beat DJ
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 112 x 51 x 13,9
Masa uređaja (g) 98
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 400 x 240
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 960
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 400
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Scratchanje na mobitelu
Autor: Krunoslav Ćosić

Neki vas mobiteli mogu učiniti zvijezdama. Zašto ne biste postali DJ koji scratcha na mobitelu?

http://imgu.mobil.hr/testovi/1260913372.jpg

Sjećate li se 80-ih godina, kada su klinci nosili velike kazetofone na ramenu, te tako na ulicu donijeli glazbu i svoj glazbeni stil? I onda su uz glazbu koja je dolazila iz velikih zvučnika izvodili različite plesove, kao što je bio break-dance. Zatim su uslijedile 90-te godine kada su se pojavili DJ-i. Današnja generacija klinaca ne nosi velike kazetofone, ali zato imaju mobitele s glazbenim playerima, te se tako šeću ulicama. Uz pomoć Samsung BeatDJ-a, koji ima ekran osjetljiv na dodir, može se scratchati ili pak ubacivati različite efekte tijekom slušanja glazbe.

Beat family

Kućište je s polukružnim rubovima, čiji krajevi podsjećaju na CD. Ovaj je mobitel pravi DJ alat, koji omogućuje scratch, a to znači da se pokretom prsta po ekranu može dobiti isti, identičan efekt kakav se dobije na gramofonskoj ploči ili na DJ CD playerima. Pjesma se može zaustaviti, vrtjeti unaprijed ili unatrag. Stavi se prst na disk koji se vrti (naravno, radi se o virtualnom disku), te miksanje može započeti. Zahvaljujući funkciji snimanja, sve se može i snimati u memoriju telefona, te nakon nadahnuća koje je snimljeno isto poslati u neki glazbeni studio i nadati se da bi taj remix mogao postati hit. Osim scratchanja, u pjesme se mogu dodavati različiti efekti, glasovi i zvukovi, praktički većina onoga što smo viđali na pravim DJ CD playerima. Zahvaljujući 3,5 mm izlazu za slušalice glazba se može slušati na slušalicama i na drugim uređajima spojenima na mobitel, što od vlasnika ovog mobitela na tulumu može napraviti pravu zvijezdu. U pozadini se nalazi Bang & Olufsenovo ICEpower pojačalo koje omogućuje jako glasan i kvalitetan zvuk na stereo zvučnicima – jedan je zvučnik na vrhu telefona, a drugi na dnu. U ovom glazbenom dijelu svakako treba spomenuti i mogućnost snimanja pjesama iz FM radija
M7600 ima klasični Samsungov izbornik upotpunjen widgetima koji se jednostavno odvlače na ekran osjetljiv na dodir. Tako se među widgetima nalazi prepoznavanje pjesama, pristup na Facebook, MySpace, YouTube, rođendani itd. S obzirom da se radi o mobitelu s ekranom osjetljivim na dodir, nema fizičke tipkovnice nego se sve obavlja putem AMOLED ekrana.
Mobitel nudi SOS poruke, mobilni lokator i lažno pozivanje, vrlo korisne funkcije poznate već od prije. Nadalje, tu je navigacija, uz pomoć ugrađenog GPS čipa. Mobitel može vrtjeti DivX filmove, a uz pomoć 3,2-megapikselnog fotoaparata snima dobre fotografije. Jako smo zadovoljni fotografijama noću, kada do izražaja dolazi LED bljeskalica koja bez problema osvijetli veliku prostoriju. Upravljanje funkcijama telefona ide putem triju tipki smještenih na dnu kućišta, ali koje nisu osvijetljene, ali su dovoljno intuitivne za pogoditi i bez osvjetljenja. Sa stražnje se strane nalazi plastični poklopac, koji odaje dojam metala, kao i plastični rub s prednje strane koji asocira na krom.
BeatDJ nam se čini kao vrlo zabavan mobitel kojem je teško pronaći neki nedostatak. Sve je tu, sve dobro radi, a vjerujemo kako će se u svijetu pojaviti neki novi DJ-i koji će konkurirati dečkima za velikim playerima.

INFO

0. Naziv uređaja: M7600 BeatDJ
1. Proizvođač: Samsung
2. Ekran: 400x240, 2,8''
3. Memorija: 50 MB + micro SD (max 8 GB)
4. Baterija: Li-Ion 960 mAh (7 sati razgovora ili 400 sati na čekanju)
5. Fotoaparat: 3,2 megapiksela, auto fokus, prepoznavanje osmijeha
6. Komunikacija: Bluetooth 2.1, USB 2.0, EDGE, HSDPA 7,2 Mb/s
7. Dimenzije i masa: 112 x 51 x 13,9 mm, 98 g


Europatrade mobile, 01 / 2040-255, www.et-mobile.net
Cijena na upit

http://imgu.mobil.hr/testovi/1260913440.jpg

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori