Testovi mobitela

SAMSUNG S3550 Brandon

S3550 Brandon S3550 Brandon S3550 Brandon
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 95,8 x 45,8 x 14,4
Masa uređaja (g) 93
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 430
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Solidan broj mogućnosti i dobra cijena karakteriziraju Samsung Brandon
Autor: Krunoslav Ćosić

Samsung S3550 Brandon je mobitel iz serije Shark, koja u trenutku pisanja ovog teksta ima tri člana, a mi testiramo prvog od njih – klizni model.

Na prvi pogled vrlo simpatičan mobitel, kod kojeg je stavljen naglasak na dizajn i izgled „skupljega“. Uočljivo je to već pri pogledu na prednji dio kućišta, na dobro dizajniranu navigacijsku tipku te tipke za uspostavu/prekid poziva. Pogled na stražnju stranu otkriva „metalni“ poklopac baterije. Ali, ne radi se o metalu, nego o plastici koja dobro izgleda i čini mobitel skupljim nego što jeste. Naime, s ovim mobitelom Samsung korisnicima nudi solidan izbor mogućnosti, ali s velikim naglaskom na niskoj cijeni. U trenutku testirana mobitel je koštao 839 kuna.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1272542265.jpg

Što se krije unutar mobitela?

Najzanimljiviji nam je svakako izbornik – osim klasičnog s 12 podizbornika, na početnom ekranu je dostupan i onaj s prečacima, koji nas se sviđa, a po njemu se kreće pritiskom na navigacijsku tipku lijevo-desno. Taj se ekran može i isključiti, ukoliko to korisnik želi, a na četiri tipke na navigacijskoj tipki moguće je postaviti prečace. Znači, korisnik bira kakve prečace želi, one na ekranu ili pak one samo na navigacijskoj tipki. S tim da prečace na navigacijskoj tipki (njih četiri) može sam odrediti. 
Sviđa nam se što se osvjetljenje tipkovnice može definirati, jer zaista nema smisla za osvjetljenjem tijekom cijelog dana, i stava smo da bi to svi mobiteli trebali imati. 
Ekran je dijagonale 2 inča i razlučivosti 240x320 piksela, što je sasvim solidno za ovu kategoriju mobitela. Radi se o TFT ekranu koji prikazuje 262.144 boja. 
Telefonski imenik omogućuje spremanje do 1000 kontakata, a memorija telefona je skromnih 35 MB, ali proširivih microSD karticama do 8 GB. S obzirom na dosta niske cijene kartica ovo ne predstavlja nikakav nedostatak, jer se za nekoliko desetaka kuna može nabaviti kartica od 1 GB, a za oko 100 kuna od 4 GB. 
Što se tiče povezivosti mobitel ima EDGE tako da omogućuje teoretski internet brzinom do 236,8 kb/s. Ima bluetooth  verzije 2.1, što znači da je podržan stereo bluetooth i povezivost s drugim uređajima na koje se zvuk može prenositi s mobitela.

Lažnjak

Kao i većina Samsungovih mobitela, i Brandon ima mogućnost postavljanja lažnog poziva, što je zgodno ako vas netko gnjavi i želite ga se riješiti „javljanjem na telefon“ i iznenadnom potrebnom za odlaskom. Za lažni poziv možete i snimiti glas sugovornika, koji će se čuti tijekom lažnog poziva. 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1272542286.jpg

Aplikacije

U dijelu s aplikacijama nalazi se pristup Google tražilici, FM radio s RDS-om, igre, diktafon, odbrojavanje i štoperica. Solidan set standardnih mogućnosti koje korisnici koriste. Ali, osim ovih aplikacija mobitel ima IM poruke te pristup društvenim mrežama. Iako su one dosta skrivene unutar stabla izbornika, moguće im je puno brže pristupiti putem prečaca koji se nalaze na početnom ekranu. Svi najbitniji su tu: Facebook, Twitter, MySpacem Flickr, Photobucket, Picasa i Friendster. 
Ali, ima još jedna vrlo zanimljiva funkcionalnost koja će oduševiti sve one koji vole slati SMS poruke, ali bi ih vrlo rado slali besplatno, kad bi mogli. Naime, s Brandonom je to i moguće, i to putem bluetootha. Naime, u telefonu se nalazi poseban podizbornik s bluetooth porukama, tako da se možete dopisivati s prijateljima potpuno besplatno. Potrebno je samo povezati se s drugim bluetooth mobitelom, i komunikacija može započeti. 
Sviđa nam se mogućnost prepoznavanja pjesama, a ako vas zanima tko je izvođač pjesme koja upravo svira, dovoljno je pokrenuti ovu funkcionalnost i pričekati 10 sekundi dok se zvučni zapis ne spremi u telefon i pošalje putem podatkovne veze u centar za prepoznavanje pjesama.

Fotoaparat

Fotoaparat je 2-megapikselni, s mogućnošću snimanja video zapisa. Fotografije su i danju i noću sasvim solidne, ali nedostatak auto fokusa ipak čini svoje na fotografijama s male blizine. Nedostaje im oštrine. 

Brandonu je teško pronaći nedostatak, ukoliko se pogledaju njegova cijena i kvaliteta izrade, te popis mogućnosti koje se nude za solidnu cijenu. 

 

 

 

Komentari

Izo

23. studenog 2012 - 15:07 Prijavi neprimjeren komentar

Ljudi mogu li kod vas igrice?
Kod mene nece nikako skinem ja igricu s interneta ali nece, jel mozda treba se prebaciti na memorisku karticu i ako znate recite mi kako to da uradim.
Odgovorite molim vas pozz.

enko

29. svibnja 2012 - 21:06 Prijavi neprimjeren komentar

Kako se uključuje GPRS na mobitelu jer nemogu nikako koristiti internet. unaprijed hvala

nikolica

27. listopada 2011 - 13:52 Prijavi neprimjeren komentar

jel mi moze neko reci kako vam radi youtube, i da li radi uopste? posto kod mene nece. . .pise samo ,,pocetak protoka,, pomagajte, molim vas :)

Lenny

07. ožujka 2011 - 15:05 Prijavi neprimjeren komentar

Kako kod tog telefona prebaciti brojeve sa sima na telefon? Hvala unaprijed na odgovorima!!! :DDD

ja

02. siječnja 2011 - 16:59 Prijavi neprimjeren komentar

najveći nedostatak je to što nema osvjetljenje navigaciskih tipki
inače je OK

1 2

Odgovori