Testovi mobitela

SAMSUNG S5620 Monte

S5620 Monte S5620 Monte S5620 Monte
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 108,8 x 53,7 x 12,4
Masa uređaja (g) 92
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 400
Broj boja ekrana 262.144
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WLAN WiFi 802.11 b/g
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 960
Vrijeme razgovora 2G (h) 9,7
Vrijeme čekanja 2G (h) 769
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Navigacija A-GPS
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Poslovni multimedijalac
Autor: Krunoslav Ćosić

Monte je mobitel koji podjednako cilja i na poslovne i na neposlovne korisnike, a nudi gotovo sve funkcionalnosti pametnih telefona

Samsung S5620 Monte je touchscreen mobitel kod kojeg je naglasak stavljen na društvene mreže, surfanje internetom i fotografiranje. Mobitel ima 3-inčni ekran osjetljiv na dodir, s razlučivošću 240x400 piksela, a prikaz na ekranu se može i rotirati, uz pomoć ugrađenog akcelerometra. Ono što je zgodno kod ovog mobitela jeste i funkcija Bonton (koja omogućuje da se prilikom dolaznog poziva okretanjem telefona isključi zvonjenje, ili pak slušanje glazbe). 
Zahvaljujući povezivosti putem 3G-a, Wi-FI-ja, bluetootha 2.1 i A-GPS-a mobitel omogućuje stalnu on-line povezanost. Izbornik nema podizbornike, nego je sve dostupno na jedan dodir, s tim da postoje tri ekrana na kojima se nalazi cijeli izbornik. Već na početnom ekranu vidimo Facebook i MySpace ikone, vrlo jasan orijentir, ali osim ovih društvenih mreža, Monte nudi pristup Twitteru, YouTubeu, na MySpace, Flickr, Picasu… 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1272543165.jpg

Poslovno/multimedijski mobitel

Ipak, ovo nije mobitel koji je okrenut na multimediju, nego je namijenjen i poslovnim korisnicima – ima uređivač dokumenata (Word, Excel, PowerPoint i PDF), u Javi predinstalirani Palringo instant messenger (s podrškom za instant-komunikaciju putem Gtalka, ICQ-a, AIM-a i MSN-a), te aplikaciju s push opcijom za Gmail, Outlook WEB Access, POP3 i IMAP email klijente. Time će korisnici koji na jednom mjestu žele sve imati doći na svoje. Čak bi se moglo reći kako se radi o svojevrsnom smartphoneu, jer Monte nudi sve funkcionalnosti pametnih telefona. Na početni ekran moguće je dodati widgete, a kako mobitel ima tri početna ekrana, koji se pokretom prsta po ekranu „listaju“ moguće je organizirati multimedijalne widgete na jednom ekranu, poslovne na drugom, tako da se dolaskom na sastanak ovaj mobitel vrlo lako pretvara u poslovnog asistenta. Među widgetima primijetili smo i neke vrlo zabavne – Prestanite pušiti i Idite na dijetu (aplikacije koje na ekranu ispisuju koliko dana niste pušili cigarete, odnosno koliko ste već na dijeti). 
Funkcionalnost Smart Unlock (pametno otključavanje) omogućuje da se mobitel otključa pisanjem po ekranu prethodno definiranog slova, a na isti je način omogućeno i pokretanje određenih funkcija iz izbornika (pozvati određeni telefonski broj, pokrenuti neku aplikaciju). Vrlo korisno i praktično. 

Multimedija

Fotoaparat je 3,2-megapikselni, s funkcijom detektora osmijeha, s geooznačavanjem, te uređivačem fotografija. Multimedija se nastavlja video snimačem, FM radijem  s RDS-om, a za spremanje se brine memorija telefona od 194 MB, proširiva microSD karticama do 16 GB. 
Od ostalih multimedijskih mogućnosti tu je i prepoznavanje pjesama (dovoljno je snimiti 10 sekundi određene pjesme, nakon čega se snimljeni materijal internetskom vezom šalje u bazu podataka, u kojoj se zvučni zapis uspoređuje s pjesmama u bazi i pronalazi odgovarajuća pjesma, a korisnik na svoj mobitel dobije informacije o izvođaču i nazivu pjesme). 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1272543172.jpg

Ostale funkcije

Kalkulator, konverter šest različitih vrsta mjernih jedinica, svjetsko vrijeme, odbrojavanje vremena, štoperica, diktafon, igre, kalendar, notez, mp3 player su također dio izbornika koji Monte nudi. Spomenimo i na vrhu prisutni 3,5-milimetarski ulaz za slušalice. 
Što se tiče završne izrade na nju nemamo nikakve zamjerke, telefon je ergonomski oblikovan, a jedino ćete morati paziti da vam je mobitel zaključan u džepu ili torbici, jer se tipka za fotoaparat na boku vrlo lako aktivira i pokreće fotoaparat. Ipak, nakon što se tipkovnica zaključa, pritisak na tipku fotoaparata ne aktivira niti uključivanje ekrana, što smo na nekim mobitelima drugih proizvođača znali vidjeti (pri čemu naravno ne bi bilo moguće pokrenuti fotoaparat, ali se time baterija ipak trošila). 
Tipke ispod ekrana su dobre što se tiče funkcionalnosti, a prilikom pritiska na njih začuje se klik koji ne odaje lošu kvalitetu nego samo daje do znanja da ste tipku dobro pritisnuli. I s ekranom smo zadovoljni, nemamo kritika na „hvatanje“, a radi se o rezistivnom ekranu jako dobre osjetljivosti. Cijenu smatramo vrlo prihvatljivom.

 

 

 

Komentari

Djoka

01. lipnja 2013 - 19:19 Prijavi neprimjeren komentar

Ljudi moze li ovaj telefon raditi na neke druge mreze osim 3g

simon

13. svibnja 2013 - 20:17 Prijavi neprimjeren komentar

ovako,imam mob 2 godine,i super je :D
prednja kamera kao i secret menu napišite na tipkovnicu zvjezdicaskala7353skala i tamo će vam biti secret menu :D

WoB1950

23. svibnja 2012 - 11:49 Prijavi neprimjeren komentar

Imam ovaj mobitel već godinu dana..Nije Android, ali je vrlo dobar..Ima dosta dobrih stvari na njemu..:)

Anna

02. svibnja 2012 - 12:19 Prijavi neprimjeren komentar

jel to android ili ne??!!

Danny

23. ožujka 2012 - 12:41 Prijavi neprimjeren komentar

Nikola! Vezano za besplatan facebook...ako imaš vip,sipmu ili bonbon karticu...upišeš http://0.facebook.com i otvaraš ga besplatno! Naravno bez slika! Uglavnom u browser upišeš!

1 2 3 4 5 6 7 8

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji