Testovi mobitela

SAMSUNG S7330

S7330 S7330 S7330 S7330
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 104 x 49 x 14
Masa uređaja (g) 110
Zračenje (W/kg) 0,753
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 880
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1999 Kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Savršeni minimalizam
Autor: Dubravko Kolarić

Nakon U900, na tržište nam stiže još jedan telefon slične koncepcije, ali osjetno niže cijene.

S7330 je telefon odlično odmjerene cijene, prilično povoljan za telefon koji nudi solidne mogućnosti uz odličan dizajn i dojam kvalitete

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228586609.jpg

Jedno slovo i tri broja. I ponekad, samo rijetko i samo na nekim tržištima, dodatno zvučno ime. Ovo je bila dosadašnja filozofija nomenklature Samsungovih mobilnih telefona. No te tri brojke su u međuvremenu očito postale previše tijesan okvir pa se Samsung odlučio na malu promjenu. Sve više modela će ubuduće nositi nazive koji se sastoje od slova i četiri brojke. S7330 prvi je primjer za to na hrvatskom tržištu.

Evolucija već viđenoga

No osim naziva, na S7330 ništa drugo nije revolucionarno. Ovaj telefon predstavlja evoluciju dosadašnjih poznatih tehnoloških recepata i koncepcije Samsungovih kliznih telefona, ponajviše svega viđenog na modelu U900 Soul. Realno, revolucija nije niti potrebna, jer se Samsungovi klizni telefoni ubrajaju među najpopularnije na tržištu.

Vrlo kompaktan i relativno tanak telefon donosi kombinaciju nekoliko već viđenih, zanimljivih tehnoloških rješenja od kojih u oči najviše upada dio sa zaslonom osjetljivim na dodir koji služi umjesto klasičnih funkcijskih tipki. Naime, na ovom telefonu glavni je zaslon klasičan, bez funkcije osjetljivosti na dodir, a ispod njega, tamo gdje se kod sličnih Samsungovih modela nalaze funkcijske tipke, smješten je još jedan pomoćni zaslon koji služi kao svojevrsna LCD tipkovnica. Na njoj se, ovisno o potrebi, iscrtavaju različite ikonice koje istovremeno služe kao svojevrsne tipke za pokretanje određenih funkcija ili navigaciju izbornikom.

Izuzetno privlačan

Novi Samsungov model karakterizira jednostavan, ali istodobno elegantan i vrlo privlačan dizajn. Osim toga, zahvaljujući odabiru materija i kvaliteti izrade koja je na najvišoj razini, kompletan telefon daje dojam izuzetne robusnosti. Kućište telefona izrađeno je od kombinacije brušenog čelika i plastike najviše kvalitete. Sve to se reflektira i u masi koja se sa 110 grama taman osjeti u ruci. Ili, drugim riječima, i osjećaj težine ovog telefona u ruci savršeno se uklapa u plemeniti dojam koji ostavlja.

A u čitavu priču o kvaliteti i visokom ukupnom dojmu koji ostavlja S7330 odlično se uklapa i njegov zaslon. Ovo je jedan od najkvalitetnijih zaslona na modernim mobilnim telefonima ove koncepcije. Vrhunsku kvalitetu slike jamči razlučivost od 240x320 piksela u kombinaciji s mogućnošću prikazivanja 16 milijuna boja. Nešto manje pohvala zaslužuje klasična numerička tipkovnica, čije se tipke mogu pokazati premalenima za one s nešto debljim prstima.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228586627.jpg

Odlično odmjereno

Mogućnosti S7330 su upravo onakve kakve očekujemo od ovog tipa telefona. Ili recimo to na drugi način: S7330 nikoga neće razočarati, no niti posebno oduševiti. Kao prvo, ovo je 3G telefon te je kao takav opremljen dodatnom kamerom za videotelefoniranje i brzim prijenosom podataka. Glavni fotoaparat smješten je u prednjem kliznom dijelu i tako savršeno zaštićen od oštećenja i prljanja. Razlučivosti je od 3 megapiksela, te je opremljen automatskim fokusom i LED bljeskalicom. Dakle, sasvim zadovoljavajuće, no ne i senzacionalno. Integrirani video player omogućuje reprodukciju MPEG4, H.263 i WMV datoteka, a za glazbeni užitak zadužen je moćni glazbeni player te FM radio s RDS funkcijom. Od funkcija značajnih poslovnim korisnicima valja istaknuti preglednik Office dokumenata, HTML pretraživač internetskih stranica, e-mail klijent te odličan organizator. Za brzu internetsku vezu zaslužne su HSDPA i EDGE tehnologije. Za spremanje raznih datoteka tu je 35 MB interne memorije te utor za MicroSD karticu.

Cijena S7330 koji se od početka studenog nalazi na hrvatskom tržištu iznosi 1999 kuna. Odlično odmjereno, i realno gledano, prilično povoljno za telefon koji nudi solidne mogućnosti uz odličan dizajn i dojam kvalitete kojemu može konkurirati rijetko koji telefon na tržištu.

Personalizirani izbornik

Godinama se Samsungu prigovaralo da ne nudi gotovo nikakve mogućnosti personalizacije izbornika. Korisnik je mogao birati između dvije-tri unaprijed definirane teme, promijeniti pozadinu i to je uglavnom bilo to. Kod recentnih modela te su mogućnosti osjetno unaprijeđene, a kod S7330 su podignute na zasad najvišu razinu (naravno, izuzmemo li Symbian modele). S7330 nudi mogućnost potpune personalizacije izbornika, kako u rasporedu ikona, tako i u boji i izgledu. Korisnici tako primjerice mogu u izborniku postaviti ikonice za one aplikacije kojima se najčešće služe, te im promijeniti boju ili oblik. Osim toga, korisnik može sam kreirati temu, odnosno skin izbornika. Mogućnosti za individualizaciju nudi i touch panel, odnosno dodatni zaslon osjetljiv an dodir.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228586629.jpg

PLUS/MINUS

PLUS:
dizajn
kvaliteta materijala
cijena

MINUS:
navikavanje na touch panel
trajanje baterije

KONKURENCIJA:

Samsung U900 Soul
S obzirom da konkurencija na hrvatskom tržištu ne nudi telefon slične koncepcije, S7330 bi najveću konkurenciju trebao imati u moćnijem, ali i skupljem U900 Soul. Svojim karakteristikama, oblikom i dojmom kvalitete S7330 koji bismo mogli nazvati i "baby Soul", mogao bi zagorčati život osjetno skupljem U900 Soul.

Cijeli članak možete pročitati u tiskanom izdanju.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori