Testovi mobitela

SAMSUNG S8500 Wave

S8500 Wave S8500 Wave S8500 Wave S8500 Wave
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 118 x 56 x 10,9
Masa uređaja (g) 118
Operativni sustav Bada
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 480 x 800
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 5 megapiksela (2592 x 1944)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WLAN WiFi 802.11 b/g/n
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1500
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Navigacija A-GPS
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Bada je stigla
Autor: Krunoslav Ćosić

S8500 Wave prvi je mobitel s novim Samsungovim otvorenim operativnim sustavom bada, namijenjenom za Samsungove smartphoneove, a donosi i novu trgovinu aplikacija te bluetooth 3.0

Vrlo moćan uređaj ima odličan 3,3-inčni kapacitivni SUPER AMOLED ekran koji ima odličan prikaz po suncu (svjetliji ekran s manje refleksije), što je rijetkost u mobilnom svijetu. Prikaz na ekranu, na prvi pogled, izgleda kao da su ikone nacrtane, kao da nisu stvarne. Podržan je pinch to zoom pri surfanju internetom i pregledavanju fotografija, a sve je vrlo uglađeno i fluidno. Nema nikakvog zapinjanja, usporavanja, bez obzira koliko je aplikacija podignuto u pozadini. Wave ima ARM Cortex A8 procesor od 1 GHz, a mobitel ima 1,5 GB vlastite memorije, s tim da je 390 MB dostupno za korisnika. U samom mobitelu moguće je pratiti iskorištenost CPU-a (procesora), te koje su aplikacije aktivne u pozadini. 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1283901722.jpg

Novi OS na tržištu

Sučelje bade, otvorenog OS-a, u trenutnoj verziji 1.0 je vrlo pregledno, izbornik je dostupan i na hrvatskom jeziku. Podijeljeno je na više ekrana te omogućuje podešavanje rasporeda početnih ikona, a moguće je postaviti i da se na vrhu početnog ekrana pojavljuje posljednja korištena funkcija. 

U pojedinim dijelovima izbornika koriste se tabovi, a na vrhu se nalazi „roleta“ koja omogućuje aktivaciju wirelessa, bluetootha i profila. Nešto slično Android mobitelima. Na početni ekran može se dodati velik broj widgeta, a dostupno je i do 10 podekrana. Nakon uključivanja uređaja dostupna su tri ekrana, a sa svakim novim dodavanjem widgeta automatski se povećava broj podekrana. Ukoliko želite smanjiti broj podekrana potrebno je kliknuti na ikonu Widget, mobitel zarotirati u landscape mod i tada je moguće maknuti podekrane (ali nije moguće imati manje od tri). Pri prikazu, pritisak na tipku za kraj poziva uvijek vraća na početni, prvi podekran.

Samsungov OS bada i samim time Wave imaju mogućnost multitaskinga - dovoljno je nakratko pritisnutom zadržati tipku izbornika i ulazi se u multitasking iz kojeg se mogu pokretati aplikacije, gasiti ih ili pak sve ugasiti. Dvostruki pritisak na tipku izbornika otvara pretraživanje telefona i Googlea/Binga. 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1283901776.jpg

Odličan fotoaparat

Mobitel ima 5-megapikselni fotoaparat s touch fokusom (potrebno je nakratko zadržati prst na ekranu) i HD snimanjem video zapisa (video nema automatsko fokusiranje). Kvaliteta - jedna od najboljih koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Naročito fascinira noćno snimanje u potpunom mraku - fotografije kao da su snimljene po danu. Video snimanje je također noću dobro, s tim da se osvjetljava nešto manja površina ispred mobitela. S obzirom da mobitel ima GPS, moguće je i geo označavanje fotografija. 

U telefonu se nalazi i stereo FM radio prijamnik, a moguće je i snimanje radijskog programa u mobitel - funkcionalnost koju rijetko tko na mobilnom tržištu nudi. Ono što nam se uvijek sviđalo kod Samsunga tijekom posljednjih 12 godina jesu različite opcije dojave poziva - osim standardnih vibro i melodijskih dojava koristi se i kombinacija - vibracija pa onda melodija.

Wave može biti i mobilni hotspot - na njega se putem wirelessa mogu spojiti do tri računala i tako pristupiti internetu preko ovog mobitela. Podržan je Wi-Fi 802.11 b/g/n, a tu je i bluetooth 3.0, po prvi put na nekom mobitelu. Najnovija verzija bluetootha omogućuje nekoliko puta veće brzine prijenosa podataka nego što ih nudi 2.0 - i dok 2.0 omogućava 3 Mb/s, 3.0 omogućava čak osam puta brži prijenos podataka do brzine 24 Mb/s. Inače, već je najavljena i 4.0 verzija, ali za sada nema podataka o brzinama. Za ljubitelje multimedije dobro će doći DivX player, koji je potrebno aktivirati putem registracijske šifre koja se nalazi u samom mobitelu.

Nova trgovina aplikacija


Samsung Apps nova je trgovina aplikacija na mobilnom tržištu, a trenutno se u trgovini nalazi nešto više od 300 aplikacija. Prilikom downloada automatski se izlazi iz Appsa i otvara se nova ikona u izborniku, a ikona na početku downloada nije u boji, nego se boja pojavljuje na ikoni aplikacije poput vala koji se podiže do vrha. Ipak, bilo bi bolje kada bi se aplikacije skidale u pozadini, bez izlaska iz Appsa. 

Za sada su sve aplikacije besplatne, a velik poticaj razvoju većem broju novih aplikacija za bada OS je i nagradni fond kojeg je Samsung osigurao - ukupno 2,7 milijuna dolara, a glavna nagrada je „teška“ 300.000 dolara. Mamac je bačen, a SDK je već dostupan za sve koji se žele natjecati za ovu vrlo vrijednu nagradu. Samsung sada u svojem portfoliju nudi većinu dostupnih operativnih sustava na tržištu - Android, Symbian, Windows Mobile i svoj vlastiti bada po vrlo pristupačnoj cijeni. 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1283901802.jpg

 

 

 

Komentari

nfp

26. siječnja 2014 - 00:12 Prijavi neprimjeren komentar

Kada stiže u tele2

dodo

24. ožujka 2013 - 18:04 Prijavi neprimjeren komentar

mob je presavršen najbolji

Zmaj

16. prosinca 2012 - 00:22 Prijavi neprimjeren komentar

kako se na ovom mobu uradi print scrin

NogaGlava

03. studenog 2011 - 15:17 Prijavi neprimjeren komentar

Ne loša HR navigacija -Mireo DON'T PANIC je sada dostupna i za Badu. Funka bolje nego na Androidu! Ima i dodatnih karata i paketa za kupit kroz In-App. http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00001937308

Jura

21. svibnja 2011 - 18:42 Prijavi neprimjeren komentar

Pogledajte si: http://www.konikom.hr/p9758/mobitel-samsung-s8500-wave/product_info.html

1 2 3

Odgovori