Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-D500

SGH-D500 SGH-D500
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 94 x 46 x 24
Masa uređaja (g) 99
Zračenje (W/kg) 0,31
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 6,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2789 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Idealan telefon
Autor: Dubravko Kolarić

Hura, stigao je bluetooth!

Bolje ikada nego nikada. U Samsungu u se tek sada "dosjetili" da prosjeèan oslovni korisnik od svojeg telefona, u najmanju ruku, oèekuje Bluetooth. Takoðer su se dosjetili da bi detalj poput MP3 playera znatno podigao imidž kod tehnološki osviještene klijentele. Te su dosjetke upakirali u atraktivno kuæište te dodali èitav niz zaèina koje model D500 èine najpoželjnijim telefonom na tržištu. To je prvi Samsung koji, osim vanjskom, zraèi i unutarnjom ljepotom. Krenimo izvana. Za idealan Samsung odabrano je idealno kuæište. Klizni mehanizam definitivno dobiva bitku u odnosu na preklopni. Ako je on još izveden tako kvalitetno kao na modelu D500, sumnje nema. Buduænost se skliže! Dimenzije? Idealne, kako i prilièi idealnom telefonu. Zaslon? 262.000 boja i rezolucija od 176x220 piksela nešto je najbolje što se može ponuditi u GSM svijetu. Kvaliteta izrade. Objektivno i subjektivno
zakljuèujemo: bez premca!

http://imgu.mobil.hr/testovi/1148337041.jpg

Izvanredna kamera

Zbog ogranièenog prostora u ovom æemo prikazu morati izostaviti brojne detalje i novosti vezane uz D500. Ovdje æemo spomenuti samo najzanimljivije, no nabrojat æemo i nedostatke. Prvi put tu su MP3 zvonjava i Bluetooth. Ono što æe svakako nedostajati korisnicima Bluetooth headseta jest nemoguænost glasovnog biranja. Pozitivna je strana 92 MB memorije za MP3 i videozapise. Valja istaknuti i izvanredn 1,3-megapikselnu kameru s brojnim funkcijama, bljeskalicom i moguænosti snimanja videasa zvukom. Tu je i diktafon s ogromnim kapacitetom od više sati.

MP3 tradicija

D500 nije prvi Samsung s MP3 playerom. Još prije gotovo pet godina Samsung je pokrenuo revoluciju i u GSM telefon ugradio MP3 player. Bila je riječ o izvanrednom i kvalitetnom (autor ovih redaka još uvijek posjeduje funkcionalni primjerak) modelu SGHM100 s 32 MB ugrađene memorije i stereoslušalicama s daljinskim upravljačem. Vrlo visoka cijena (oko 4000 kn) spriječila je veći komercijalni uspjeh. Masovna ugradnja MP3 playera u telefon uslijedit će tek tri godine kasnije.

Konkurencija

SIEMENS SL65
SL65 je "kilometrima" iza Samsunga koji će konkurenciju tražiti u vlastitom dvorištu ili u klasičnim modelima poput Siemensa S65.

MINUS

NEMA GLASOVNOG BIRANJA

PLUS

BOGATSTVO FUNKCIJA
KAMERA
VELIKA MEMORIJA

 

 

 

Komentari

Mirzo Filipovic

13. rujna 2016 - 20:27 Prijavi neprimjeren komentar

molim da mi odgiovorite da li imate slušalice sa SBN utikačem za ovaj model mobitela: u Sarajevu ga ne mogu nabaviti..... ako imate molim da me obavijestite da li mi ga možete poslati poštom na moju adresu /Mirzo Filipović, BiH, Sarajevo, A.B. Šimica 6/19/ i date uputu o nacinu plaćanja ..
Veliko hvala za informaciju, M. Filipovic

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji