Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-D900i

SGH-D900i SGH-D900i SGH-D900i SGH-D900i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 104 x 51 x 12,9
Masa uređaja (g) 85
Zračenje (W/kg) 0,63
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 250
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2.399 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

NAKON NAJBOLJEG - NAJBOLJI
Autor: Dubravko Kolarić

D 900i je nastao na osnovi najboljeg telefona prošle godine i zasnovan je na sugestijama korisnika

Krajem prošle godine tržište mobilnih telefona opasno je uzdrmao Samsung D900. Bio je to još jedan u nizu iznimno tankih telefona iz Koreje. Zahvaljujući svojih 12,9 milimetara debljine, D900 je ponio titulu najtanjeg kliznog telefona na svijetu. Unatoč malim dimenzijama u unutrašnjosti se nalazilo pravo carstvo naprednih tehnologija. D900 je bio luksuzan i napredan te je tako kao prvi Samsung predstavio danas sve češću „Living World“ tehnologiju, a među prvima je bio opremljen i „Mobilnim lokatorom“, inovativnim sustavom za zaštitu u slučaju krađe. Sve ovo je D900 učinilo jednim od najprodavanijih telefona na svijetu te mu pomoglo da dođe do titule najboljeg GSM telefona na svijetu kojom se okitio na 3GSM kongresu u Barceloni. D900 je i danas jedan od najbolje prodavanih i najpoželjnijih Samsung telefona.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215685953.jpg

Prema željama korisnika

Zahvaljujući iznimnom uspjehu D900, u Samsungu su se odlučili na daljnji razvoj svoje uspješnice. Tako se od sada uz ovaj telefon na tržištu nalazi i njegova evoluirana verzija D900i. Samsung su na ovakav potez navele sugestije korisnika koji su gotovo savršenom D900 ipak našli neke zamjerke. Tako je na temelju tih sugestija D900 dodatno poboljšan te je stvoren D900i. No koji su bili osnovni prijedlozi korisnika? Kao prvo, D900 je prema mišljenju korisnika izgledao premalo luksuzno za svoj status na tržištu. Druga zamjerka bila je činjenica da pored svih naprednih funkcija koje su ugrađene u njega, D900 ipak ne posjeduje FM radio. U Samsungu su rado poslušali svoje korisnike te kreirali novi proizvod. No, D900i je nastao i zbog konkurencije u vlastitu dvorištu. Na tržište je, naime, nedavno stigao U600, klizni telefon još naprednijih mogućnosti od D900 koji je bivšem rekorderu preuzeo titulu „najtanjeg na svijetu“. D900i je dobio sve ono što U600 ima te je tako ponovno postao konkurentan.

Krom za luksuz

Na sugestiju o nedovoljno luksuznom odnosno prestižnom izgledu u Samsungu su reagirali oplemenjivanjem kućišta D900 kromiranim detaljima. Zahvaljujući njima, D900i se osjetno distancirao od ostatka jeftinijih i manje prestižnih Samsungovih modela te sada već na prvi pogled otkriva što skriva unutar svojeg kućišta. Sjajno kućište s kromiranim detaljima D900i daje dašak ekskluzivnosti i kupcu već na prvi pogled otkriva kako se ovdje radi o zaista posebnom telefonu.

I dalje u vrhu ponude

Iako je D900 na tržište stigao prije otprilike pola godine, on se i danas nalazi u vrhu ponude korejskog proizvođača. Zahvaljujući modifikacijama, redizajnirani D900i se sada ponovo probija na sam vrh. U kućištu debelom 12,9 milimetara, što više nije rekord no još uvijek je iznimno tanko, smješteno je gotovo sve što napredni korisnik mobilnih telefona može poželjeti. D900i je tako opremljen vrlo kvalitetnom kamerom razlučivosti 3,2 megapiksela s automatskim fokusom bljeskalicom i četverostrukim zoomom, koja proizvodi vrlo kvalitetne fotografije, koje su definitivno među najboljima u svijetu mobilnih telefona. Kamera, naravno, podržava i snimanje video isječaka. U sam vrh svijeta mobilnih telefona ulazi i fantastičan veliki zaslon D900i razlučivosti 240 x 320 piksela, koji prikazuje 262 tisuće boja. Bez previše dvojbe spremni smo ustvrditi kako je ovo i dalje definitivno najbolji zaslon u ovoj klasi. Pohvalu zaslužuju i velike tipke te logično posložen intuitivni izbornik koji kod novih korisnika na zahtijeva predugi period navikavanja.

Bogat funkcijama

Bez obzira koristi li vlasnik svoj mobilni telefon u poslovne svrhe ili pak za zabavu, kod D900i se nalazi na pravoj adresi. D900i tako, pored uobičajenih funkcija koje manje-više nalazimo na svakom telefonu ovog cjenovnog razreda, ima i nekoliko posebnosti. Vrlo zanimljiva mogućnost je i TV-out izlaz koji je zadužen za povezivanje telefona s televizorom ili projektorom. Na taj način D900i iskazuje pravi multimedijski prezentacijski talent. Ipak, na žalost, za razliku od ranijih modela koji su podržavali tu funkciju, D900i više ne dolazi u kompletu s TV kabelom koji je potrebno kupiti odvojeno. U paketu ne nalazimo niti Micro SD karticu, no to ionako nije uobičajena praksa kod Samsunga. Micro SD kartice su ionako postale iznimno jeftine, a i sam telefon je opremljen s vrlo solidnih 60 Mb memorije. Za osnove i više nego dovoljno. Blaga zamjerka ide i na račun trajanja baterije. D900i je prepun funkcija koje troše mnogo energije, a tu je i veliki zaslon koji je nedvojbeno glavni potrošač. Rezultat toga je trajanje baterije od dva do tri dana uz umjereno korištenje telefona. Neki konkurenti se ovdje diče osjetno boljim rezultatima.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215685970.jpg

Dostojni nasljednik

Pred kraj, nekoliko riječi i o FM radiju, jednoj od inovacija novog modela u odnosu na D900. Prijem je prilično dobar, radio je opremljen s 20 memorija, radi samo u kombinaciji s uključenim slušalicama te posjeduje zanimljivu funkciju programiranog uključivanja. Naime, moguće je unaprijed namjestiti datum, vrijeme i frekvenciju i radio će se automatski uključiti u zadano vrijeme. Ukupno gledano, D900i je poseban mobilni telefon. Jedan od najboljih postao je još bolji, što logično govori u prilog D900i. Možda više nije najtanji na svijetu, no taj će podatak zanimati samo rijetke. Ukupna kombinacija mogućnosti i izgleda D900i nedvojbeno čini telefonom koji će dostojno naslijediti svojeg prethodnika i nastaviti njegov pohod našim tržištem.

Pomoć u slučaju nesreće

Pored „Mobile trackera“ ili „Mobilnog lokatora“, inovativnog sustava za zaštitu od krađe, Samsung neke telefone, a tako i D900, oprema sustavom za obavještavanje u slučaju nezgode ili opasnosti. Kada je ova funkcija aktivirana, telefon automatski šalje poruku „I am in emergency. Please help me“ na unaprijed definirane telefonske brojeve. Nakon toga telefon se također automatski javlja na sve pozive s tih brojeva. Moguće je unijeti do pet različitih brojeva, a tekst SOS poruke nije moguće mijenjati.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215686066.jpg

Za bučne prostore

Još jedna novost u odnosu na D900 je takozvani Whisper mode. Riječ je o funkciji koju je moguće aktivirati tijekom razgovora i koja je vrlo praktična na bučnim mjestima, poput kafića ili noćnih klubova gdje je razgovor otežan. Aktiviranjem funkcije mijenja se osjetljivost mikrofona te intenzitet zvuka u zvučniku, što osjetno olakšava razgovor i za korisnika D900i i za osobu s druge strane linije.

KONKURENCIJA

Samsung SGH-U600
Najvećeg konkurenta novi D900i mogao bi naći u svojem dvorištu. Telefon iz nove Ultra linije preoteo je D900 titulu najtanjeg kliznog mobitela na svijetu, a tehničkim su karakteristikama ova dva modela gotovo identična. Jedna značajnija razlika su funkcijske tipke koje su kod U600 osjetljive na dodir, a kod D900i klasične. Prednost za U600 mogla bi biti činjenica kako je riječ o potpuno novom modelu, dok je D900i zapravo samo osvježeni D900. Naposljetku bi o odabiru između U600 i D900 mogle odlučivati tek nijanse.

PLUS I MINUS

+ Dizajn i dimenzije
+ Bogat funkcijama
+ Kvalitetna kamera
- Trajanje baterije
- Nedostatak preglednika Office datoteka

 

 

 

Komentari

Zvezdan

10. ožujka 2012 - 17:02 Prijavi neprimjeren komentar

Sa nnjegovim softverom mogu da prebacim:
slike, vido, zvuk, zapise u kalendaru ali beleške ne mogu. Kako da prebacim beleške? Imam samo usb kabl s kojim prebacujem ovo navedeno.

princ saiyana

12. lipnja 2011 - 08:58 Prijavi neprimjeren komentar

kje ga kupiti ????

princ saiyana

12. lipnja 2011 - 08:58 Prijavi neprimjeren komentar

kadj ga kupiti ???????

ira

19. studenog 2010 - 13:28 Prijavi neprimjeren komentar

ja imam vec dvije godine taj mobitel i jos nikad problema nisam imala snjim,,predivan i predobar,,te slike su mu odlicne,,među najboljim samsungu je

joco

02. rujna 2009 - 19:27 Prijavi neprimjeren komentar

mobač je odličan u svojoj kategoriji,nešto super,odlične fotografije isto tako i video..........super,stvarno super


1 2 3

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji