Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-E340

SGH-E340 SGH-E340
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 88 x 44 x 24
Masa uređaja (g) 80
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 6,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 266
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1692 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

IZNENAĐUJUĆE DOBAR
Autor: Dubravko Kolarić

MALEN, PREKLOPNI,

zaobljen i simpatičan. To je tipičan opis Samsungovih telefona čiji naziv započinje slovom E i brojkom 3. Ni SGH-E340 ne iskače iz tih okvira, no u odnosu na dosadašnje modele iz serije donosi prilično velik tehnološki napredak i neka rješenja već viđena na drugim Samsungovim modelima. Uzmemo li u obzir samo dizajn, E340 je tipičan klasični preklopni Samsung, kakav poznamo već godinama. Još 2003. su modeli S300 ili E100 izgledali vrlo slično. Naravno, uz napomenu da su ti telefoni imali vanjsku antenu, a E340, u duhu današnjeg vremena, svoju antenu skriva unutar kućišta. Male dimenzije i simpatičan dizajn učinili su telefone tog oblika vrlo popularnima, a sličan dizajn održao se i do danas.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147955732.jpg

ROTIRAJUĆA KAMERA

E340 je ipak daleko ispred tih mobilnih „metuzalema“ te je koncipiran u duhu vremena i u skladu sa zahtjevima modernog korisnika. Takav korisnik od telefona prije svega očekuje kameru. Stručnjaci iz Samsunga prisjetili su se svoga starog dobrog i već pomalo zaboravljenog trika s rotirajućom kamerom. Teorijski takva je kamera u prednosti u usporedbi s fiksnom jer se i prilikom autoportreta slika vidi na velikom unutarnjem zaslonu. Ipak, njena izvedba na modelu E340 nije baš najbolja. Kamera je smještena u gornji dio prednjeg dijela kućišta u svojevrsnom kotačiću pomoću kojeg se i rotira. Problem je sama rotacija. Kotačić je vrlo teško dohvatiti, pogotovo debljim prstima. Prilikom rotacije mogući su i slučajni dodiri objektiva, što zasigurno ne pridonosi očuvanju objektiva od prljanja i ogrebotina. S druge strane, kada je zarotiran prema unutarnjem dijelu telefona, objektiv je dobro zaštićen od prašine i trljanja te je stoga praktičniji od onih fiksnih, koji se konstantno habaju u džepovima.

MP3

U skladu s malo nižom cjenovnom kategorijom kojoj ovaj telefon pripada jesu i mogućnosti njegove kamere. Maksimalna je razlučivost VGA, odnosno 640x480 piksela. Izuzmemo li relativno malu razlučivost, kvaliteta fotografija na vrlo je visokoj razini, a dodatan je plus i mogućnost snimanja videozapisa. Vrlo dobar TFT zaslon prikazuje 65.536 boja na 128 x 160 piksela. Ne tako davno takav je zaslon predstavljao sam vrh mobilnog svijeta, no polako pada u drugi plan iza šarenijih zaslona osjetno veće razlučivosti. Ipak, u odnosu na usporedive zaslone drugih proizvođača, Samsungov je i dalje u solidnoj prednosti. Mogućnosti modela E340 mnogo su veće nego što bismo u prvi trenutak očekivali od telefona te klase. 40 MB dinamičke memorije vrlo je solidna baza za pretvaranje telefona u zabavni uređaj. E340 je opremljen MP3 playerom, što je svakako raritet u ovoj klasi. Dodatnih 4 MB rezervirano je za Java aplikacije. Uglavnom, prosječnom korisniku na modelu E340 ništa neće nedostajati jer ima još i GPRS, e-mail, vrhunski organizator te mogućnosti povezivanja putem Bluetootha i USB-a.

 

 

 

Komentari

Stana

13. svibnja 2012 - 22:27 Prijavi neprimjeren komentar

Ovaj mobić je bio savršen; od dizajna pa do baterije koja je znala danima trajati :)!
Šteta što Samsung više u ponudi nema ovakvih mobitela...

Odgovori