Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-E350

SGH-E350 SGH-E350
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 85 x 45 x 21
Masa uređaja (g) 75
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 240
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1709 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

CRNA KUTIJA
Autor: Dubravko Kolarić

KLIZANJE JE SVE POPULARNIJE.

Prirodno, jer dolazi zima, no mi ovdje mislimo na jednu drugu vrstu klizanja - nježno pomicanje jednog dijela telefona niz drugi, koje otkriva njegovu tipkovnicu, kameru i slične skrivene dijelove. Iako nije prvi svijetu predstavio telefon s kliznim mehanizmom, Samsung je najzaslužniji za popularizaciju takvih mobitela. Dodatna popularizacija trebala bi uslijediti i modelom E350, koji bi trebao predstavljati jeftiniju alternativu svima željnima dobrog klizanja.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147955349.jpg

UGOĐEN ZA SVE

Dizajnom E350 nastavlja se po predlošku postavljenom modelima D500 i E360. Vrlo atraktivan telefon, podjednako se sviđa i muškim i ženskim, i starim i mladim kupcima. Objektivno, teško je izbjeći konstataciju da klizni mehanizam dizajnerima ostavlja veću slobodu nego na preklopnim telefonima te pretpostavljamo da će za koju godinu, ako ne i prije, takvi telefoni s tržišta u potpunosti izbaciti dobre, stare preklopnike. Sam E350 osim atraktivnim dizajnom privlači i malim dimenzijama te masom od samo 75 grama.

A KAMO S PJESMAMA?

Ostavimo li po strani zaslon i kameru (vidi okvir) te se osvrnemo na ostale funkcije, model E350 baš i ne ostavlja dojam jeftinog telefona. MP3 će se još neko vrijeme na svim telefonima smatrati više luksuzom nego standardom pa postojanje te funkcije na modelu E350 znatno podiže ukupan dojam. S druge strane, memorija od 40 MB ponovno nas spušta na zemlju jer taj kapacitet definitivno nije dovoljan da bi E350 zamijenio neki suvisliji MP3 player. Pet do deset pjesama, i memorija je puna (iako valja spomenuti da neki konkurenti uz MP3 nude i manje memorije). Memoriju imenika, s druge strane, teško ćete popuniti jer u nju stane standardnih 1000 unosa, što na modelu E350 naglašava poslovnu i socijalnu komponentu. Istu tu komponentu potencira i dobar rokovnik, u koji je moguće unijeti do 400 bilješki. Malo manje socijalni tipovi svoje vrijeme mogu kratiti jednom od Java igara. Tri su već predinstalirane, a kada one dosade, moguće je dodatni nove, za koje je rezervirano dodatnih 4 MB memorije.

ŠTEDJETI JE PAMETNO

Štednja zapravo i ne mora biti loša ako se, kao na modelu E350, štedi na pravim stvarima. Na taj je način dobiven vrlo atraktivan uređaj koji nudi nešto za svakoga, uz cijenu koja će rijetko kome biti previsoka. E350 je idealno pogođen ulazni model u svijet kliznih Samsungovih ljepotana.

KONKURENCIJA

SAMSUNG E340 Kako nijedan proizvođač ne nudi klizni telefon podjednakih mogućnosti i cijene, E350 će svoju najžešću konkurenciju pronaći unutar vlastite kuće. Preklopni E340 gotovo je identičan po svim mogućnostima i funkcijama, stoga je izbor isključivo stvar dizajnerskog ukusa i percepcije kliznog ili preklopnog mehanizma.

NEKAD GORE, DANAS DOLJE

Štednju najprije zapažamo na zaslonu. On prikazuje 65.000 boja uz razlučivost 128x160 piksela, što onima koji su naviknuti na nešto više djeluje prilično nedorečeno. No ne valja biti grub jer takve smo zaslone još prije manje od godinu dana hvalili kao najbolje na svijetu. Drugi detalj koji otkriva da E350 baš ne pripada najnaprednijim GSM uređajima na tržištu jest kamera VGA razlučivosti (640x480). No i opet moramo ponoviti priču iz prethodne rečenice. Još nedavno smo na modelu E700 takvu kameru smatrali jednom od najkvalitetnijih na tržištu. Dojam dodatno podiže mogućnost snimanja videozapisa. Dodajmo još da je kamera opremljena bljeskalicom, što znatno olakšava fotografiranje u malo mračnijim uvjetima.

PLUS

DIZAJN CIJENA KVALITETA IZRADE

MINUS

MEMORIJA PREMALA ZA MP3

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji