Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-E770

SGH-E770 SGH-E770
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 90 x 46 x 20
Masa uređaja (g) 85
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena na upit
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

NOVA DIMENZIJA
Autor: Dubravko Kolarić

NAJPOPULARNIJI

Samsungovi mo - de li gornje srednje klase kriju se iza oznake E7xx. Riječ je o klasičnim preklopnim telefonima koji nude relativno mnogo mogućnosti i vrhunski dizajn za prihvatljivu cijenu. Stoga nije čudo da su se modeli E730 i E720 pokazali pravim rudnikom zlata za korejsku tvrtku. Popularnost im je još uvijek na vrlo visokoj razini, a u međuvremenu se pojavio i inovativni E760, koji reagira na pokrete. Najnoviji član kluba „7“ nosi naziv SGH-E770. Iako bi se po oznaci moglo zaključiti da ima neke veze s modelom E760, to nije tako. Njegov je dizajn mnogo sličniji modelu E730, a ono što se krije u kućištu najnaprednije je u seriji E7xx.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147955958.jpg

TANJI I JAČI

Ipak, od modela E770 ne valja očekivati revolucionarne promjene. Ovaj je model još samo jedan korak naprijed u razvoju Samsungovih uređaja. Ne donosi nijednu senzacionalnu novost, no sadrži brojna poboljšanja koja bi neke ljubitelje Samsunga mogla natjerati na promjenu svoga „starog“ mobilnog ljubimca. Većina je novosti već viđena na modelu D600, a neke se prvi put nalaze na ovom telefonu. Prvi je korak naprijed napravljen u pogledu dimenzija. E770 je malo tanji nego što smo navikli od Samsungovih preklopnika ove klase. Ne, njegove dimenzije se ne kreću na razini Motorole V3, no 20 cm debljine sasvim je dobar napredak kada je u pitanju držanje u džepu hlača. Visinom, širinom i masom od 85 grama E770 je tipičan preklopni Samsung.

DIZAJN KLASIČAN, MOGUĆNOSTI MODERNE

Dizajn modela E770 definitivno je inspiriran modelom E730. Srebrno-siva boja vrlo mu dobro pristaje, a isto vrijedi i za okrugle prekidače pomoću kojih se upravlja MP3 playerom dok je telefon zaklopljen. U gornjem dijelu prednje „maske“ smješten je objektiv kamere i LED bljeskalica. Mnogo zanimljiviji detalj nalazimo na bočnom dijelu telefona, gdje je smješten otvor za TransFlash memorijsku karticu, vrlo važna novost koja model E770 osjetno razlikuje od telefona iz iste serije i čini ga potpuno funkcionalnim multimedijskim uređajem. Vanjski je zaslon klasični OLED i prikazuje 65.000 boja uz razlučivost od 96x80 piksela. Otvorivši uređaj, našli smo se na poznatom terenu. Lijep dizajn, praktična tipkovnica, uobičajene funkcijske tipke i zaslon, stari znanac. TFT razlučivosti 176x220 piksela prikazuje 262.000 boja, i već smo nebrojeno puta zaključili da je riječ o neusporedivo najboljem zaslonu u klasi.

POPUT SUBWOOFERA

Samsungu je ipak najponosniji na ono što se krije duboko unutar kućišta E770. Riječ je o tehnologiji VibeTonz, inspiriranoj vibrirajućim Play Station kontrolerima i sličnim upravljačkim jedinicama konzola za igranje i PC računala. E770 je prvi telefon namijenjen europskom tržištu koji podržava tu tehnologiju, a ona je za sadarezervirana samo za Samsungove telefone. Što zapravo može VibeTonz? Ona daje sasvim novu dimenziju vibraciji telefona. Primjerice, prilikom igranja igara koje podržavaju ovu tehnologiju efekt je vrlo sličan Play Stationu. Telefon vibrira dok gume vozila u igri proklizavaju ili ako vas protivnik u arkadnoj „pucačini“ pogodi. Kada su u pitanju zvukovi zvonjave, VibeTonz može vibrirati u ritmu glazbe. Na taj način ritam osjećate kao da ste telefon priključili na subwoofer ili pak osjećate nježne vibracije svakog instrumenta u skladbi. Na model E770 predinstalirano je 15 zvukova zvonjave kompatibilnih s tehnologijom VibeTonz.

SPAJANJE NA TV

Još jedna zanimljiva mogućnost E770 jest podržavanje tehnologije Advanced Audio Distribution Profile (A2DP). Samsung je tu tehnologiju prvi put iskoristio na modelu D600, i za sada je vrlo rijetka. Riječ je o mogućnosti bežičnog povezivanja s uređajima koji podržavaju tu tehnologiju. Ona je prije svega korisna za bežično povezivanje s audiouređajima, primjerice s uređajem u automobilu. Na taj način moguće je glazbu s telefona slušati i u automobilu putem automobilskog audiouređaja. Naravno, pritom i audiouređaj na koji se telefon spaja mora podržavati A2DP tehnologiju. Drugi, vrlo važan i malo rašireniji način primjene A2DP jest bežično spajanje sa stereoslušalicama. Valja spomenuti da je E770, kao i D600, moguće spojiti na televizor ili projektor pomoću klasičnog TV-out kabela. Spajanje je više nego jednostavno. Jedan kraj kabela spaja se na USB priključak na telefonu, a druga strana (klasični činč) na televizor. Odmah nakon spajanja slika zaslona telefona pojavljuje se na zaslonu televizora. Pregledavanje videa, slika ili igranje igara na taj način postaje pravi užitak. I zvuk telefona prenosi se putem činč kabela te pri gledanju videa ili igranja igara ne ostajete zakinuti za zvuk. Naravno, moguće je putem televizora slušati i MP3 glazbu.

VELIK KORAK ZA PREKLOPNIKE

Kada su u pitanju ostale mogućnosti, E770 nam ne donosi neke velike novosti, ali nas ni ne razočarava. Svi koji su upoznali neki drugi model iz serije E7xx naći će se na poznatom terenu. Klasična je boljka trajanje baterije (oko dva dana), a imenik, organizator i slične funkcije dovedene su do savršenstva. Poslovično dobra kamera maksimalno podržava SXGA format (1280x1024 piksela), a kvalitetu slika u tamnijim uvjetima poboljšava integrirana LED bljeskalica. Maksimalna razlučivost videozapisa iznosi 355x288 piksela, a kvaliteta je videa jedna od najboljih na mobilnim telefonima uopće. Ukupno gledano E770 je mali korak za Samsung, ali veliki korak za Samsungove preklopnike. Gotovo sve funkcije modela D600 skrivaju se i u ovom telefonu, što će osobito veseliti tehnološki osviještene korisnike koji ne vole klizni dizajn. Novosti poput VibeTuneza samo dodatno podižu atraktivnost novog MVP-a među Samsungovim preklopnim telefonima.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori