Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-F250

SGH-F250 SGH-F250 SGH-F250 SGH-F250
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 90 x 47 x 19,9
Masa uređaja (g) 96
Zračenje (W/kg) 0,34
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1.199 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Povoljna glazbena zvijezda
Autor: Dubravko Kolarić

Za cijenu od 1199 kuna ovaj Samsung nudi više nego što se od njega očekuje

Svoju ponudu Samsung je nedavno ojačao još jednim modelom koji je svojim karakteristikama, ali i povoljnom cijenom namijenjen mlađim korisnicima. Ljudima koji ne žele ili ne mogu previše izdvajati za telefon, slijede modne trendove, vole lijep dizajn, a najvažnija sporedna karakteristika kod telefona su im glazbene mogućnosti.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223369811.jpg

Najpovoljniji glazbeni telefon

Novi F250 trenutno je najpovoljniji Samsungov glazbeni telefon na tržištu, no na prvi se pogled uopće ne doima jeftino. Štoviše, neupućeni bi rekli da je njegova cijena i dvostruko viša od povoljnih 1199 kuna. Iako se F250 malo razlikuje od tipičnog Samsungovog kliznog telefona te pomalo podsjeća na neke modele konkurencije, moramo priznati da su dizajneri i ovoga puta pogodili u samu sredinu. Jednostavni, ali istodobno elegantni prednji dio, vrlo je privlačan i podjednako će se svidjeti i mlađim i starijim kupcima. Ovdje nema nepotrebnih eksperimenata koji bi otjerali starije kupce, a nije niti previše dosadno za one mlađe. Jedini nedostatak: sjajni prednji dio je vrlo osjetljiv na prljanje. Svaki dodir prstom ostavlja trag, a njih je nemoguće izbjeći jer palac na prednjem dijelu najjednostavniji je način za otvaranje kliznog mehanizma. No ovo nije niti prvi niti posljednji telefon s ovakvim problemom, sjajno jednostavno znači – osjetljivo na prljanje. S 19 milimetara debljine F250 ne spada među najtanje Samsungove modele, no to nismo niti očekivali. Telefon može biti elegantan iako nije vrlo tanak.

Dvadeset sati glazbe

U F250 je ugrađen fotoaparat adekvatan cijeni uređaja. 1,3 megapiksela s digitalnim zoomom i snimanjem videa, bez bljeskalice i automatskog fokusa nekima će ipak biti previše skromno. Slično je i sa zaslonom od 128x160 piksela, tipičnim za Samsungove uređaje ove cjenovne klase. F250 je mnogo moćniji kada je u pitanju glazba (vidi okvir). Uz moćan MP3 player, tu je i FM radio vrlo dobrog prijema s memorijom od 20 stanica.
F250 pohvalu zaslužuje i kada je u pitanju trajanje baterije. Dva do tri dana uz prosječno korištenje standardan su rezultat kada su u pitanju Samsungovi modeli, no ono što nas je oduševilo je trajnost baterije za MP3 player. Telefon može neprekidno svirati gotovo 20 sati, što je rezultat koji je iznad prosjeka.
F250 atraktivan je telefon kojemu je uspjeh, čini se, zajamčen. Za cijenu od 1199 kuna ovaj Samsung nudi više nego što se od njega očekuje.Vrhunske glazbene mogućnosti privući će one kojima je to najvažnije kod telefona, dok će atraktivan dizajn ili odnos uloženog i dobivenog biti presudan kod onih drugih.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223369838.jpg

MP3 užitak

Oko 20 MB ugrađene memorije nije dovoljno za pohranjivanje više pjesama, no tu je zato utor za memorijsku karticu. Zvuk koji proizvodi F250 je vrlo visoke kvalitete. MP3 player opremljen je i funkcijom prepoznavanja glazbe, rješenjem sličnom Track ID-u koji nudi Sony Ericsson. Telefon je, naime, na temelju snimljenog isječka neke pjesme u stanju prepoznati pjesmu, njezin naziv i izvođača. Dodatni veliki plus je mogućnost spajanja slušalica, eksternih zvučnika i drugih audiouređaja pomoću standardnog 3,5 mm ulaza za slušalice. Ovakvo rješenje ne nude mnogi proizvođači, a Samsung je počeo tek odnedavno. Dodatan plus 3,5 mm ulaza: izgube li se ili pokvare originalne slušalice, moguće ih je jednostavno i jeftino zamijeniti bilo kojim drugima bez potrage i dodatno investiranje u nove slušalice sa specijalnim ulazom.

PLUS I MINUS:

+ Dizajn
+ MP3 player
+ Uloženo-dobiveno

- Skroman fotoaparat
- Zaslon
- Osjetljivost na prljanje

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223369877.jpg

KONKURENCIJA:

Nokia 5300

Svojom koncepcijom, namjenom i izgledom ova dva telefona očito ipak ciljaju na različite kupce. Kupce jednom ili drugom modelu neće privući detaljan popis funkcija, nego ukupan dojam.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori