Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X160

SGH-X160 SGH-X160 SGH-X160 SGH-X160
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 87 x 44 x 20
Masa uređaja (g) 77
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 230
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 391 kn (Vipme komplet)
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

CIJENA U PRVOM PLANU
Autor: Dubravko Kolarić

X160 je privlačan, kvalitetan i jeftin. I to je ono najbitnije

Inovativni, napredni i uglavnom skupi telefoni uvijek su u središtu pažnje. Pored velikih zvijezda gotovo neprimjetno prolaze one mnogo manje, skromniji telefoni kojima je glavni cilj postići što nižu cijenu. I u Samsungu je situacija slična. Marketinšku  i prodajnu uzdanicu čini čitav niz modela koji se „diče“ svojim dimenzijama, dizajnom ili pak inovacijama. U njihovoj sjeni postoji čitav niz modela kojima takvi detalji nisu previše važni. Oni moraju biti jednostavni, dopadljivi, funkcionalni i, što je najvažnije, pristupačni. Upravo takav telefon je X160, telefon izveden u minimalističkoj maniri klasična Samsungova preklopnika.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215687729.jpg

Sjajan dizajn

Ovaj telefon dostupan je u Vipme kompletima uz vrlo atraktivnu cijenu, što jamči dobru prodaju. Već je na prvi pogled vidljivo kako je X160 model niske cjenovne klase.  Naime, jedan detalj to više nego jasno otkriva – X160 nema vanjski zaslon. Nedostatak vanjskog zaslona u Samsungu su iskoristili za dizajnersko poigravanje na prednjem dijelu rasklopivog kućišta. Zanimljivi uzorak u kombinaciji s kromiranim obrubom i elegantnim metaliziranim natpisom „Samsung“ podiže vizualni dojam. Osim toga, ovakvo dizajnersko rješenje čini telefon privlačnijim ženskom dijelu publike. Dojam dodatno podiže i vrlo kvalitetna sjajna plastika od koje je izrađeno kućište ovog telefona. Veliku pohvalu zaslužuje i kvaliteta izrade koja je na, za Samsung tipičnoj, najvišoj razini. To je posebno vidljivo kod preklopnog mehanizma ili tipkovnice koja je ugodna na dodir. Kompaktne dimenzije (87x44x20 mm) i masa od samo 76 grama dodatan su plus za X160.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215688446.jpg

Dugo trajanje baterije

Ispod simpatičnog kućišta se očekivano kriju prilično skromne mogućnosti. Telefon sukladno svojoj poziciji u gami Samsungovih proizvoda ne posjeduje fotoaparat te je tako namijenjen korisnicima koji uopće ne žele fotoaparat na mobitelu. Zaslon koristi UFB tehnologiju koja rezultira nešto lošijom kvalitetom slike nego što to omogućava rasprostranjenija TFT tehnologija. Zaslon prikazuje 128x160 piksela uz 65 tisuća boja. S obzirom na mogućnosti telefona (nema fotoaparat, ne podržava video), bolji zaslon zaista nije niti potreban. Dodatna prednost UFB tehnologije: ona troši znatno manje energije od TFT-a. Rezultat toga, ali i nedostatka drugih velikih potrošača (MP3, video player i fotoaparat) je vrlo dobra autonomija. Testirani telefon opremljen baterijom od 800 mAh bez punjenja tako izdrži oko četiri dana što je odličan rezultat u usporedbi s drugim Samsungovim modelima.

Samo osnovno

X160 ne podržava MP3 melodije za zvonjavu, a nema niti bluetootha. Korisnik se tako mora zadovoljiti polifonim melodijama. X160 zadovoljit će korisnike kojima je kod telefona bitno ono osnovno – telefoniranje i komuniciranje porukama, i koji za to žele koristiti cjenovno pristupačan, atraktivan i kvalitetan preklopni telefon.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215688500.jpg

Imenik iznad prosjeka

Pohvale zaslužuje imenik X160 koji kapacitetom od 1000 unosa (tri telefonska broja i e-mail) osjetno nadmašuje prosjek u klasi. Kontakte je moguće rasporediti u 10 grupa.  S ovim karakteristikama imenik X160 je na razini onih na mnogo skupljim telefonima. 

KONKURENCIJA

Nokia 2652
Također nema vanjski zaslon, a prednji je dio oplemenjen zanimljivim dizajnerskim rješenjima. Nokia ima lošiji zaslon i osjetno veću masu.

PLUS I MINUS

+ Dizajn
+ Kvaliteta izrade
+ Cijena
- Nema MP3

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji