Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X200

SGH-X200 SGH-X200
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 85 x 46 x 23
Masa uređaja (g) 77
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 899 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

LAKA KATEGORIJA
Autor: Dubravko Kolarić

JEDNOSTAVNO PONEKAD MOŽE BITI I JAKO DOBRO. OGOLITI DO SRŽI ALI ZATO PONUDITI ATRAKTIVAN DIZAJN NISKU CIJENU. MOGLO BI SE POKAZATI KAO DOBRA KOMBINACIJA.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147959863.jpg

KADA SE TANKI I ATRAKTIVNI

uređaj prvi puta našao u našim rukama ostali smo zbunjeni. Dizajn, jednostavnost oblika, nedostatak vanjskog zaslona. Proizvođač se potrudio da nas povećom količinom natpisa uvjeri kako je riječ o Samsungu: sprijeda, straga, straga dolje… Otvaranje poklopca baterije kako bismo umetnuli SIM karticu ponovno nas je zbunilo. Poklopac je naime odvojen od baterije, za razliku od 99% Samsunga koje smo dosad testirali.

IZGLED KAO ADUT

Kod X200 kao netipičnoga predstavnika Samsungove game ipak nalazimo brojne dodirne točke s osnovnim korejskim postulatima. A prvi i najvažniji postulat kaže - Samsung je atraktivan! Nedostatak vanjskog zaslona omogućio je dizajnerima da se poigraju s izgledom prednjeg dijela, a inženjerima da konstruiraju preklopni telefon koji je neobično tanak i vrlo lagan – 77g. Gotovo svi kojima je telefon došao u ruke tijekom našeg testa bili su oduševljeni njegovim izgledom. Začudili smo se kako su prihvatili nedostatak vanjskog zaslona.

NA STAROM TERENU

Šareni zaslon rezolucije klasičnih 120x160 piksela sa 65.000 boja, praktična tipkovnica s velikim tipkama, jednostavna navigacija dobro poznatim izbornikom. Ipak, X200 nas je nakon novih 3G Samsunga i neodoljivog D600 spustio na zemlju. Memorija telefona se ovdje ne broji u megabajtima već u kilobajtima: 512 za Java igre, 600 za slike i tonove zvonjave, 700 za MMS. Nadalje, kamera je nepoznanica, a isto vrijedi i za MP3 zvonjavu, Bluetooth i slične „napredne“ funkcije. Tehnološki gledano X200 je poput Samsung telefona kakve smo susretali prije godinu, dvije: IrDA, Java, GPRS, izvanredan zaslon, fenomenalan dojam kvalitete izrade. Nakon dužeg druženja shvatili smo da nam zapravo ništa ne nedostaje. Telefon bi i inače trebao služiti za telefoniranje, a ovaj to obavlja besprijekorno. Bez obzira što je jasno da se ne radi o tehnološkom dragulju. X200 je odmjerena doza GSMa za manje zahtjevne korisnike. Oni kojima je telefoniranje bit telefona a sve drugo potpuno sporedno dobro će se složiti sa X200. Skromnim, li atraktivnim i besprijekorno građenim misterom niske klase. Samsung X200.

ŠTEDI, ŠTEDI...

Skromne mogućnosti telefona u kombinaciji s baterijom relativno velikog kapaciteta rezultiraju dugim vremenom autonomije. Na testu je telefon bez punjenja izdržao četiri dana, a uz umjerenije korištenje mogao bi i koji dan duže. Tehnički podatci govore o 350 sati na čekanju i tri sata razgovora. Ako baterija kojim slučajem nakon nekog vremena potpuno „izdahne“ zamjena s novom biti će jeftinija jer kod ovog modela baterija je odvojena od poklopca. Potpuno netipično za Samsung.

PLUS

DIMENZIJE I MASA

KVALITETA IZRADE

DIZAJN

MINUS

NEMA BLUETOOTH

MALA MEMORIJA

NEMA KAMERU

KONKURENCIJA

NOKIA 2650/2652 I Nokia kod ovih modela njeguje minimalistički pristup mobilnom preklopniku s naglaskom na atraktivni dizajn. Samsung je ovdje ipak u prednosti zahvaljujući manjim dimenzijama, masi, boljem ekranu i većem imeniku.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori