Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X300

SGH-X300 SGH-X300
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 86 x 46 x 20
Masa uređaja (g) 80
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 2,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 255 kn (ugovor)
Info Tele 2


095/ 1000 444
http://www.tele2.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

IDEALAN DRUGI TELEFON
Autor: Dubravko Kolarić

X300

je lijep,kvalitetno izrađen i vrlo povoljan.Idealan ulazni telefon koji posjeduje i FM radio.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147960656.jpg

OSNOVNI MODEL

Već na sam spomen tog pojma pojavljuju se asocijacije na loše i skromne telefone koji se nude za kunu, par lipa ili 0 kuna uz raznorazne tarifne modele ili pak uz istaknutu cijenu od nekoliko stotina kuna stoje na policama raznoraznih supermarketa u prepaid paketima. Samsung slijedi sasvim drugu filozofiju. Njegov ulazni model pojedine klase u pravilu je osjetno skromniji od vrha ponude, no još uvijek je respektabilan model te ćete ga teško pronaći na "turboakciji" između polica s tjesteninom i instant-juhama.

GLAVNI CILJ - ATRAKTIVNOST

Upravo je takav model i novi X300, koji se svojim mogućnostima smješta na samo dno ponude Samsungovih preklopnika.No „samo dno“ u Samsungovom slučaju znači mnogo više nego u većine konkurenata.Jednostavnost, funkcionalnost i niska cijena (manja od 800 kuna) bile su niti vodilje pri nastanku modela X300. Ipak,njegovi kreatori težili su još jednom cilju: atraktivnosti.Dizajnerski gledano, X300 zaista je pun pogodak. Jednostavne i oštre linije podsjećaju na vremešni i svojedobno megapopularni E700, koji je kreatorima ovog telefona očito poslužio kao inspiracija i za neke druge detalje. Za osnovni model X300 prilično je dobro opremljen. Vanjski zaslon jasna je funkcionalna prednost te X300 nadmašuje neke druge Samsungove modele s dna ponude, primjerice X480. To što je zaslon monokromatski, odnosno crno-bijeli, nije osobito bitno. Glavno da je na njemu vidljivo tko zove.

RADIO ZA ZABAVU

Unutrašnji zaslon modela X300 dobar je podsjetnik na neka davna vremena.128x160 piksela i 65.536 boja ni danas nije nimalo loše, štoviše zaslon modela X300 bolji je od većine usporedivih modela. Nije ni čudo jer ovaj je zaslon u vrijeme modela E700 bio među najboljima u mobilnom svijetu. X300 nema kameru, što smeta jednom dijelu kupaca, no uvijek će biti mnogo onih kojima to nije važno, onih kojima telefon služi samo za jednostavnu komunikaciju.Druga su vrsta ciljanih kupaca oni koji već posjeduju „moćan“ telefon i traže još jedan za karticu drugog operatera.Osim solidnog imenika, koji pohranjuje 500 unosa, i klasičnog organizatora Z300 sadrži FM radio (s deset memorija), što je već rijetkost u ovoj klasi. Druga vrsta glazbene zabave nije moguća jer X300 ne može reproducirati MP3 zapise, već samo klasičnu polifonu zvonjavu. Kada smo već spomenuli zabavu, valja spomenuti i susret s već pomalo zaboravljenim igricama.

VISOKA RAZINA FUNKCIONALNOSTI

Dimenzije novog modela X300 gotovo su idealne, a isto vrijedi i za masu od samo 80 grama. Savršeno za bilo koji džep. Povezivanje s drugim uređajima ili računalom moguće je ostvariti putem IR veze, no kako nema MP3-playera ni kamere, korisnik ni neće imati velike potrebe za povezivanjem i prebacivanjem raznoraznih sadržaja. S obzirom na to da je riječ o prilično jeftinom uređaju, pri kraju ćemo pohvaliti i činjenicu da u dobrom starom Samsungovu stilu handsfree slušalica nalazi se u paketu s telefonom.Iako ne sadrži mnogo toga, X300 je vrlo uspio proizvod jer visoku razinu funkcionalnosti kombinira s izuzetno uspjelim elegantnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom izrade. Idealan drugi telefon ili telefon za one koji ne traže mnogo.

POVRATAK U PROŠLOST

Predinstalirane Java igrice na modelu X300 kao da su nas vratile u prošlost kada su Bubble Smile, Fun 2 Link,Ultimate Golf Challenge i Mobile Chess predstavljale razbibrigu za brojne korisnike Samsungovih telefona. Mišljenja smo da igrice koje se danas nalaze u novim,jačim Samsung modelima, iako mnogo naprednije, nisu tako zabavne kao ovi "oldtimeri". Često hvaljeni Bubble Smile zarazna je logička igrica s uparivanjem simpatičnih balončića raznih boja. Fun 2 Link još je jedna varijacija na temu spajanja cijevi (Pipe), Ultimate Golf Challenge vrlo je dobra simulacija golfa,dok u Mobile Chessu možete isprobati svoju šahovsku vještinu protiv telefona ili suigrača od krvi i mesa.

KONKURENCIJA - NOKIA 6060

6060 je vrlo sličan minimalistički preklopni telefon. Prednost je Nokije podrška za MP3 reprodukciju, a Samsung je mnogo kvalitetnije izrađen.

PLUS

ATRAKTIVAN DIZAJN

DIMENZIJE

KVALITETA IZRADE

MINUS

TRAJANJE BATERIJE

NEMA KAMERU

NE PODRŽAVA MP3

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji