Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X620

SGH-X620 SGH-X620
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 106 x 45,5 x 20
Masa uređaja (g) 81
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 6,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Ne
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1079 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

NAPAD IZ DRUGOG PLANA
Autor: Dubravko Kolarić

FM RADIO

izdržljiva baterija i dobar zaslon čine X620 pritajenim favoritom u klasi koju već nekoliko godina Samsung stavlja u drugi plan

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147956170.jpg

MODELI U SJENI

Na spomen naziva Samsung prva su asocijacija preklopni telefoni. Kao druga na pamet nam padaju klizni telefoni. Nakon toga slijede televizori, DVD-playeri, MP3 uređaji. Telefoni klasičnog dizajna? Da, ima i njih, no teško da bi se našli u jednom od stupaca velike asocijacije za ovog korejskog proizvođača.Već nekoliko godina Samsung uzaludno pokušava ostaviti dublji trag na tržištu telefona klasičnog dizajna. X100,X120, X600, C200… Svi oni prošli su nezapaženo pokraj mnogo atraktivnije preklopne i klizne konkurencije u vlastitom dvorištu. Zapravo, posljednjeg zapaženog "klasičnog" Samsunga teško se sjetiti.Bili su to modeli N500 i N620, no tada su se preklopni Samsung modeli mogli doslovno izbrojati na prste jedne ruke. Bilo je to davne, davne 2002. U svijetu naprednih mobilnih telefona čitava vječnost.

RADIO S 30 MEMORIJA

Posljednji donekle zapaženi "klasični" Samsung bio je već spomenuti X600. Vrlo dobar i kvalitetan telefon prodavao se lošije nego što je zaslužio. Iako bi, s obzirom na svoj naziv, X620 trebao biti svojevrsni nasljednik X600, riječ je o dva sasvim različita telefona. Već na prvi pogled vidljivo je da novi model nema vanjsku antenu,a kamera nije rotirajuća. Jedina vizualna analogija između X600 i X620 jest oblik,no takav oblik karakterističan je za većinu „klasičnih“ Samsunga.Iako je daleko od revolucionarnog modela,X620 donosi nekoliko zanimljivih funkcija.Najviše se među njima ističe FM radio.Ništa novo u svijetu konkurentnih GSM telefona, no radioprijamnik je na Samsungu još uvijek egzotika rezervirana samo za rijetke, u pravilu skupe modele. Uz radio se dobivaju i slušalice koje i na ovom modelu služe kao FM antena te slušanje radija bez njih nije moguće. U memoriju FM radioprijamnika moguće je spremiti 30 radiostanica, a vrlo korisna je i funkcija njihova automatskog pretraživanja.

BATERIJA KAO PLUS

X620 je telefon umjerenih dimenzija (106 x 45,5 x 20 mm) i mase od 81 grama,čime se nalazi unutar idealnog konfekcijskog broja. Njegov klasičan, a opet ne previše konzervativan dizajn čini ga privlačnim širokom krugu kupaca. X620 vrlo lako može proći kao poslovni model,ali i kao model za tinejdžere. Ipak, nijedna od tih skupina neće biti suviše oduševljena činjenicom da im na raspolaganju stoji samo 3 MB memorije.Svjetla točka modela X620 jest njegov TFT zaslon, koji kao na većini Samsunga zaslužuje samo pohvale.Boje su vrlo živahne, a oštrina je, bez obzira na "samo" 128x160 piksela, na visokoj razini. Pohvalu zaslužuje i baterija.Njenih 800 mAh dovoljno je za tri do pet dana rada bez punjenja uređaja.Netipično dugo vrijeme autonomije za Samsungove modele možemo zahvaliti činjenici da baterija ima solidan kapacitet,a telefon, za razliku od većine Samsunga, samo jedan zaslon. Među dodatne pogodnosti modela X620 ubraja se i mogućnost povezivanja IrDA-om, no i Bluetooth bi, kao što se i očekuje u ovoj klasi mobilnih telefona,trebao biti integriran. Imenik ima solidan kapacitet od 500 brojeva, što će zadovoljiti i poslovne korisnike. Ne valja zaboraviti ni WAP, a tu je GPRS. Sve u svemu, vrlo solidno opremljen telefon niže srednje klase.

ZA PREPORUČITI

Opći dojam koji ostavlja model X620 vrlo je solidan. U ovoj klasi kupac teško može dobiti tako kvalitetan zaslon, vrlo dobru kameru (doduše, malo niže razlučivosti),najvišu kvalitetu izrade te izdržljivu bateriju.Najveći je nedostatak što ne postoji mogućnost MP3 reprodukcije (barem za zvonjavu), što je vrlo važno mlađim kupcima,koji obično ciljaju na ovu cjenovnu klasu. Prijeđemo li preko toga i zaboravimo li zaista premalu memoriju, X620 zaslužuje vrlo toplu preporuku.

SAMO 3MB

Mala memorija otkriva da ovaj telefon nema mogućnost čitanja MP3 ni snimanja videozapisa. Tih 3 MB rezervirano je za vrlo kvalitetne fotografije, čiji je jedini nedostatak niska razlučivost. 640x480 piksela, ili takozvani VGA format, i nije tako malo gledate li fotografije na zaslonu mobitela ili računala, no konkurencija uglavnom nudi zvučne megapiksele.Kamera nema bljeskalicu niti može snimati videozapise, a kada fotografirate u najvećoj razlučivosti uz najvišu kvalitetu, u memoriju stane tek dvadeset do trideset fotografija. No sve te kritike padaju u vodu uzmemo li u obzir da mnogi konkurentski telefoni ovog cjenovnog razreda uopće nemaju kameru.

KONKURENCIJA - NOKIA 6030

Nokijin hit, poput Samsunga, ima FM radio i 3 MB memorije,no tu sve sličnosti prestaju. Nokia ima lošiji zaslon manje razlučivosti, odavno pregažen GPRS klase 6 te 16-polifonu zvonjavu (Samsung 40).

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji