Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X660

SGH-X660 SGH-X660
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 89,5 x 45 x 21,5
Masa uređaja (g) 78
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 991 kn
Info VIPnet


091 / 77 00
http://www.vipnet.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

EVOLUCIJA
Autor: Dubravko Kolarić

EVOLUCIJA MUTNOG POGLEDA. SGH-X660 JE SVOJEVRSNI NASLJEDNIK MODELA X640, A S PRETHODNIKOM DIJELI JEDNAKO PROSJEČAN ZASLON

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147960378.jpg

KVALITETNI ZASLON JE

oduvijek bio jedan od glavnih aduta Samsung telefona. Šareni i kvalitetni TFT-i osjetno su odskakali od konkurencije, a tako je i danas. S ponekom iznimkom. Jedna od njih je model SGH-X640, koji umjesto TFT koristi UFB tehnologiju. Rezultat svega je manja živahnost boja, slabija oštrina slike i slabija vidljivost boja na suncu ili jakom svijetlu. Njegov nasljednik X660 je blago evoluirao. Dobio je vanjski zaslon, no na polju unutarnjeg se ništa nije promijenilo.

"NA MJESTU“

Tipičan kupac Samsunga je „razmažen“ kada je u pitanju zaslon, a bljedunjavi i poprilično neizošteren prikaz na X660 neće ga oduševiti. Doduše, zaslon je na razini mnogih konkurentnih telefona, no ispod razine onih na većini Samsunga. Kada zanemarimo male probleme s prikazom slike X660 je telefon u potpunosti „na mjestu“. Atraktivan dizajn njegovog prethodnika prenesen je maksimalno moguće. Najveće razlike vidljive su na prednjem dijelu gdje se sada nalazi dodatni monokromatski zaslon. Iznad njega je pozicionirana VGA kamera. Za snimljene uratke, ali i tonove, igre i aplikacije rezervirano je oko 6,5 MB dinamične memorije.

MP3 ZA DOJAVU POZIVA

Daljnja evolucija vidljiva je na polju zvonjave. X660 za dojavu poziva može koristiti i MP3 datoteke, a uz MP3 X660 posjeduje poprilično dugačak popis korisnih funkcija. Jedino što će modno tehnološki osviještenom kupcu nedostajati je Bluetooth. Prebacivanje tonova zvonjave, fotografija i video zapisa može se obavljati pomoću infracrvene veze ili, prema računalu, pomoću USB kabla. Nije loše, no Bluetooth je definitivno elegantnije rješenje za komuniciranje između dva telefona. Baterija je još jedna svijetla točka X660. Dodatni zaslon i pripadajuće aplikacije ne troše previše energije tako da se na polju autonomije u odnosu na znatno siromašnijeg prethodnika gotovo ništa nije promijenilo: prosječno tri do četiri dana. Ukupno gledano, jedini realni minus novog Samsunga SGH-X660 je kvaliteta njegovog unutarnjeg zaslona. Kao što smo već naveli, zaslon nije ništa lošiji nego kod većine konkurenata, no zato je lošiji nego što smo navikli kod Samsunga. Kupcima upoznatima sa Samsung modelima i bivšim vlasnicima, to će biti mali minus prilikom odabira, dok će svi ostali s zaslonom biti zadovoljni. Vrlo atraktivan dizajn, solidna opremljenost i poslovična kvaliteta izrade faktori koji govore za kupnju ovog modno osviještenog i modernog telefona.

UFB ili TFT

TFT (thin film transistor) tehnologija je tehnologija LCD zaslona koju karakterizira iznimno visoka kvaliteta slike i brzo vrijeme reakcije. Radi se o takozvanoj active matrix tehnologiji što znaći da se uz svaki piksel na ekranu nalazi individualni tranzistor koji njime upravlja i tako ubrzava vrijeme reakcije. Njeni nedostaci su velika potrošnja energije i visoka proizvodna cijena. UFB (Ultra Fine & Bright) tehnologija je razvijena 2002. upravo od strane Samsunga. Tehnologiju karakterizira niža potrošnja energije a UFB zasloni su tanji što omogućuje proizvodnju tanjih telefona.

PLUS

SOLIDNA OPREMLJENOST

KVALITETA IZRADE

DIZAJN

MINUS

MALA MEMORIJA

ZASLON

KONKURENCIJA

SIEMENS CF75 Telefon gotovo identičnih karakteristika, dimenzija i mase. Prednost Siemensa je neznatno veći kapacitet memorije (10 MB). Oba telefona spadaju u kategoriju fashion mobitela, a Samsung je nešto konzervativnije dizajniran.

 

 

 

Komentari

damir

02. siječnja 2012 - 13:20 Prijavi neprimjeren komentar

dali imate mobitela samsung x660v i kolika je cijena?? i gdje se nalazite ??hvala

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji