Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X670

SGH-X670 SGH-X670
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 87 x 45 x 21
Masa uređaja (g) 79
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 6
Vrijeme čekanja 2G (h) 250
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1.519 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

DRUGI DOJAM
Autor: Dubravko Kolarić

X670

pomalo skriva svoje atribute,i pozitivne i negativne. Da bi ga se upoznalo, potrebno je pomnije proučavanje jer ovo nije tipičan Samsung.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147960257.jpg

IAKO SU

brojni i kupci ih dobro prihvaćaju, Samsungovi modeli donje srednje klase u medijima uglavnom prolaze nezamijećeno.Jasno je da svaki novinar uvijek želi isprobati ono najbolje i najskuplje, a ono realnije i pristupačnije podsvjesno stavlja u drugi plan. No uvijek valja uzeti u obzir da velik dio kupaca nema mogućnosti ili, mnogo češće,želje investirati u skupi telefon, već se okreće nižoj ili donjoj srednjoj klasi,koja njihove prohtjeve potpuno zadovoljava,bez obzira na to što takav telefon nije najnapredniji model,nije ultimativni modni hit niti ima najbolji zaslon i najljepši dizajn itd.

UFB ZASLON

One koji su se prepoznali u ovim redcima mogao bi zanimati novi X670. Klasični Samsungov preklopnik još klasičnijeg dizajna i karakteristične srebrne boje pripada nižoj srednjoj klasi preklopnih telefona, za koje nije bitno biti najnapredniji, već ponuditi dovoljno za povoljnu cijenu. Ipak, vanjski dio modela X670 vješto skriva pripadnost nižoj klasi (vidi okvir). Po otvaranju telefona stvari postaju malo jasnije.Manje jasne boje i slabija oštrina slike otkrivaju da je zaslon modela X670 slabije kvalitete nego smo navikli na Samsungovim modelima. Naravno,jer zaslon koristi UFB tehnologiju,koja osjetno manje troši energiju, ali zato i daje osjetno lošiju sliku od (za Samsung) tipičnog TFT zaslona. UFB zaslon, ne tako rijetka pojava u svijetu mobilnih telefona, za Samsung je svojevrsna egzotika jer ga taj korejski proizvođač koristi na samo nekoliko telefona niže klase.

DOVOLJNA ILI NEDOVOLJNA MEMORIJA

Druga naznaka za pripadnost nižoj klasi jest „mali“ kapacitet memorije,samo 22 MB. Riječ „mali“ namjerno stavljamo u navodnike jer 22 MB još uvijek je ogroman kapacitet u usporedbi s konkurencijom slične cijene (primjerice Nokijom 6060 – vidi okvir Konkurencija), no Samsung nas je razmazio nekim drugim standardima.22 MB na modelu X670 sasvim je dovoljno za velik broj fotografija,solidnu količinu videoisječaka i malo MP3 zvonjave, no pokušate li u telefon spremiti koju MP3 pjesmu klasične kvalitete od 128 do 192 bps,zaustaviti ćete se na brojci od šest do sedam.Izuzmemo li zaslon i kapacitet memorije, X670 je na razini dostojnoj više srednje klase. Jednostavno ništa ne nedostaje. Tu je čak i FM radioprijemnik,koji nije tako uobičajena pojava na Samsungovim modelima.Pohvalu zaslužuje i baterija koja, zahvaljujući nižoj potrošnji UFB zaslona, omogućuje autonomiju od tri dana uz umjereno korištenje telefona.

VIŠE OD OČEKIVANJA

Samsung SGH-X670 zadovoljit će one koji od mobilnog telefona ne očekuju mnogo, ali ipak traže malo više od osnovnih funkcija. Solidna kamera, kapacitet memorije za pohranu nekoliko MP3 pjesama i FM radio zadovoljit će svakoga tko od telefona ne traži previše. Onaj tko želi više, na raspolaganju ima i malo skuplje modele.

POPUT "VELIKIH"

Vanjski dio modela X760, zahvaljujući kvalitetnoj izradi i kompaktnom dizajnu, na prvi pogled ne odaje pripadnost nižoj cjenovnoj klasi. Tu je i kamera, doduše samo VGA (640x480) razlučivosti, koju je moguće aktivirati i bez otvaranja telefona zahvaljujući posebnoj tipki na bočnoj strani telefona. Vrlo velika pomoć prilikom autoportreta jest prikaz slike kamere na vanjskom UFB zaslonu, koji prikazuje 65.000 boja. Kamera,naravno, može snimati i videozapise. Ipak, jedan detalj i prije otvaranja ovog preklopnika otkriva da nije riječ o uređaju više klase. Naime, kamera nema bljeskalicu.

KONKURENCIJA - NOKIA 6060

Nokijin model koristi TFT tehnologiju, što rezultira boljom kvalitetom slike. 3,2 MB memorije na Nokiji nije dovoljno ni za najosnovnije potrebe.Samsungovih 18 MB više se ne doima tako skromno i skučeno.

PLUS

KVALITETA IZRADE

SOLIDNA OPREMLJENOST

IDEALNE DIMENZIJE

MINUS

NEMA BLJESKALICU

KVALITETA SLIKE NA ZASLONU

 

 

 

Komentari

marija

19. lipnja 2009 - 16:14 Prijavi neprimjeren komentar

Ja ga imam negdje 4 godine i zadovoljna sam. Ima sve Å¡to mi treba, stane u Å¡aku.


Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji