Testovi mobitela

SAMSUNG SGH-X810

SGH-X810 SGH-X810
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 89 x 37 x 24
Masa uređaja (g) 85
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 5,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2.336 kn
Info Samsung Hrvatska


062/726-7864
http://www.samsung.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Modni detalj
Autor: Dubravko Kolarić

SAMSUNG JE uvijek dobro pratio i kreirao dizajnerske trendove u GSM svijetu. Novi SGH-X810 još je jedan primjer kako Samsung ne mora baš uvijek izgledati kao tipični – Samsung. X810 je, usudili
bismo se prognozirati, vrlo uspješan dizajnerski klizni eksperiment. Za razliku od novog trenda tankih telefona kojemu se priključio i Samsung, X810 nije pazio na svoju debljinu, već na širinu. Sa svojih
89 mm dugačak je poput prosječnog malog kliznog telefona, no zato je debljinom od 24 mm nadmašuje, a širinom od 37 mm ostaje debelo ispod prosjeka.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147956251.jpg

Svemogući kotačić

Iako svojim dimenzijama podsjeća na jedan vrlo popularni i ukusni prehrambeni proizvod od mljevenog mesa, X810 dizajnom naprosto oduševljava. Dostupan je u bijeloj i crnoj boji, a mi smo testirali svjetliju varijantu, svakako više prilagođenu ukusu ljepšeg spola.
Iako na prvi pogled djeluje kao dizajnerski detalj, rješenja multifunkcijskih tipki – kotačić na prednjem dijelu telefona – ima i svoju praktičnu stranu. Njegovim je okretanjem naime moguće „surfati“ izbornikom telefona, no istodobno ga je moguće koristiti i kao klasične tipke za četiri smjera. Genijalno rješenje koje podsjeća na iPod dodatno podiže vrijednost i praktičnost, a korisnik može birati koji mu je način navigacije jednostavniji.

Ne baš najbolji zaslon

Minijaturne dimenzije modela X810 imaju i svoju negativnu stranu. Iako kliznim dizajnom dobiva dodatni prostor za tipkovnicu, X810 ima prilično male i zgusnute numeričke, pa i funkcionalne tipke oko opisanog kotačića. Osobe s većim prstima mogu se naći pred prilično teško rješivom enigmom – kako odjednom stisnuti samo jednu tipku. S druge strane, male dimenzije nisu utjecale na tehničke karakteristike modela X810 (vidi okvir). Integriran je MP3 reproduktor, proširiva memorija i 1,3 MP kamera s mogućnošću snimanja videa. Jedino što nedostaje jest bljeskalica za kameru, što nije tek detalj koji valja zanemariti. Sama kamera vrlo je inteligentno smještena u rotacijski dio na vrhu, uz
zvučnik telefona.
Male dimenzije telefona rezultirale su i ugradnjom malo manjeg zaslona. Iako prikazuje 262.144 boja, njegova je razlučivost „samo“ 128x160 piksela, što rezultira malo lošijom kvalitetom slike od one na kakvu smo navikli na novijim Samsungovim modelima. Razlučivost zaslona objašnjava činjenica da nijedan moderni Samsungov zaslon nije stao u kućište ovog telefona pa su se dizajneri poslužili ostavštinom iz prošlosti. Stereozvuk je, s druge strane, apsolutno na današnjoj razini, što je važno i za ambicije modela X810 da bude potpuno funkcionalan MP3 reproduktor.

Koliko dugo u modi

Baterija ugodno iznenađuje. Uz prosječno korištenje ona traje tri do četiri dana, što svakako valja zahvaliti i malo skromnijem ali zato i štedljivijem zaslonu. Sve u svemu, X810 je uspjeli dizajnerski eksperiment koji bi, uz ne pretjeranu cijenu, mogao ostvariti dobar tržišni uspjeh.

Mnogo više od modnog štosa

Vidljivo je da se ekipa iz Samsunga, kao i inače te za razliku od većine konkurenata, nije zadovoljila samo „fora“ izgledom, već je željela stvoriti telefon koji će podjednako zadovoljavati i oduševljavati, kako izgledom tako i mogućnostima. X810 se tako može pohvaliti većinom prednosti karakterističnih za druge Samsungove modele srednje klase. Ugrađena memorija ima kapacitet od klasičnih 80-ak MB, kamera razlučivost od 1,3 megapiksela, a tu je i MP3 reproduktor. Najvažnija je karakteristika memorija proširiva TransFlash karticom. Na taj se način uz dodatnu investiciju model X810 iz prilično sposobne modne GSM ikone pretvara u još sposobniji telefon-MP3 reproduktor zavidne memorije te dimenzija podjednakih onima klasičnim MP3 reproduktorima s flash memorijom.

Konkurencija

NOKIA 7370 - Nokia ima bolji zaslon i FM radio, no korisnicima je mnogo bitnija memorija. Ima MP3 reproduktor i stereozvučnike, ali samo 10 MB memorije.

PLUS

Dizajn
Proširiva memorija
Dimenzije

MINUS

Ergonomija
Nema bljeskalice

 

 

 

Komentari

Nadia

15. listopada 2009 - 23:45 Prijavi neprimjeren komentar

Ja imam samsung sgh x810 već sigurno 3 i pol godine i stvarno ga obožavam..Super mi je po svemu..I velićina i funkcije i sve..Samo sad mi se je u zadnje vrijeme počeo kvariti i naravno da mu je već slabija baterija ali mislim da ni ovi punjači zamjenski tj.univerzalni za par modela i nemaju takav kapacitet jer su mi već 3 nova pregorila ili im je nešto a original punjač mi je trajao 3god..Sad ne znam gdje mogu kupiti novi punjač ili koji bi model bio sličan tom mom samsungu..Baš ga volim..Pozdrav


Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji